Δράση για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού αύριο Σάββατο 2 Νοεμβρίου

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 2019, αύριο Σάββατο 2 Νοεμβρίουαπό τις11:00 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Athens Mall στο Μαρούσι (σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του εμπορικού κέντρου) δράση για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού στην κοινότητα, με σύνθημα «Μητρικός Θηλασμός: Ζεστή αγκαλιά, υγιεινός τρόπος ζωής».

Ad - Διαφήμιση

Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, ενώ υποστηρίζεται επιστημονικά από το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και φορείς όπως το Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής, Σύλλογος «Οι Φίλοι του Μητρικού Θηλασμού»  και ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος- La Leche League Greece.

Στόχος της δράσης είναι η έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού και τη σημασία της υιοθέτησής του, με δεδομένο ότι θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μέτρα πρόληψης των νοσημάτων και προαγωγής της δημόσιας υγείας παγκοσμίως.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με αφορμή την εκδήλωση δήλωσε σχετικά: «

Ο μητρικός θηλασμός θεωρείται σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μέτρα προαγωγής της δημόσιας υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο και η ευρεία εφαρμογή του αποτελεί επένδυση για την υγεία των μελλοντικών γενεών. Ωστόσο παρά τα σημαντικά οφέλη του, τα ποσοστά μητρικού θηλασμού που καταγράφονται στην Ελλάδα είναι χαμηλά.Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με άλλους επιστημονικούς φορείς, υποστηρίζουμε εκδηλώσεις και δράσεις για να προάγουμε το μητρικό θηλασμό στη χώρα μας. Για εμάς αποτελεί προτεραιότητα η προάσπιση της υγείας μητέρας -παιδιού και όλης της κοινωνίας και προς αυτή την κατεύθυνση θα προχωρήσουμε και σε άλλες αντίστοιχες παρεμβάσεις».