Πέρασαν χειροπέδες στον “Βασιλιά” τσαντάκια με το σκούτερ

Ένας 25χρονος τσαντάκιας που κυκλοφορούσε με σκούτερ, φορούσε καπέλο τύπου τζόκεϊ που έφερε το λογότυπο «King», δηλαδή «Βασιλιάς» έπεσε στα δίχτυα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής που του πέρασαν χειροπέδες. Από τα μέσα Αυγούστου είχαν αρχίσει να φτάνουν οι πρώτες καταγγελίες ότι γυναίκες, κυρίως ηλικιωμένες, στο Περιστέρι, στο Ίλιον και στους Αγίους Αναργύρους έπεφταν θύματα ενός τσαντάκια. Ωστόσο, οι επιθέσεις είχαν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Τα θύματα είχαν μόλις κάνει ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού από την τράπεζα. Ο δράστης τις πλησίαζε με ένα ασημί σκούτερ, άρπαζε την τσάντα και εξαφανιζόταν με μεγάλη ταχύτητα. «Κάναμε μια ειδική ομάδα αστυνομικών που ασχολείτο με τον ”Βασιλιά” και το… έργο του» είπε αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση εντοπισμού του.

Ad - Διαφήμιση

Το υλικό από τις κάμερες καταστημάτων δεν ήταν αρκετό ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία για την ταυτότητα του «τσαντάκια με το σκούτερ». Όμως, η περιγραφή μιας 73χρονης γυναίκας, που της είχαν αρπάξει την τσάντα, ήταν αυτή που βοήθησε τους αστυνομικούς. Η  άτυχη ηλικιωμένη είπε: «βγήκα από την τράπεζα και ανέβηκα στο αστικό λεωφορείο. Στο ύψος του νεκροταφείου Ιλίου, στη λεωφόρο Θηβών, κατέβηκα και τότε ένας άγνωστος μου άρπαξε την τσάντα. Έχασα την ισορροπία μου και χτύπησα, με αποτέλεσμα να πάθω κατάγματα σε τέσσερα πλευρά μου, να γδάρω τα χέρια μου και να χτυπήσω στο σαγόνι μου, όπου χρειάστηκε να κάνω ράμματα».

Τελικά, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής τον εντόπισαν να οδηγεί το γνωστό σκούτερ και προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν. Ο… «Βασιλιάς» θέλησε να διαφύγει, αλλά στο τέλος συνελήφθη. Την εικόνα του την είχαν ταυτοποιήσει μέσα από τα υποκαταστήματα τραπεζών, όπου ο 25χρονος έμπαινε και παρακολουθούσε ποια γυναίκα έκανε ανάληψη μεγάλων χρηματικών ποσών, ώστε στη συνέχεια να της αρπάξει την τσάντα στον δρόμο. Σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι του, αλλά και στο σπίτι του πατέρα του όπου έμενε, βρέθηκαν όμοια ρούχα με αυτά που φορούσε στις επιθέσεις του, ενώ μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί τρεις αρπαγές τσαντών.