Σάμος: Κλειστά τα σχολεία μετά τα επεισόδια μεταξύ μεταναστών

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στην πόλη της Σάμου και την κοινότητα Βαθέος λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής του νησιού.

Ad - Διαφήμιση

Χθες το βράδυ ξέσπασαν άγρια επεισόδια ανάμεσα σε Σύρους και Αφγανούς, τα οποία ξεκίνησαν με μαχαιρώματα χρησιμοποιώντας αιχμηρά αντικείμενα στο κέντρο της πόλης της Σάμου και εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις και φωτιές στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στο Βαθύ.

Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός τριών Σύρων και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται με τραύματα στο θώρακα και τη πλάτη. Οι δράστες συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα.

Ακολούθησαν στις 10 το βράδυ συγκρούσεις κοντά στην πύλη του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στο Βαθύ όπου διαμένουν 6.300 άτομα και κλιμακώθηκαν όταν ξέσπασε φωτιά. Συνολικά 30 πυροσβέστες προσπάθησαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και η αστυνομία προσπαθούσε να επιβάλει την τάξη. Η φωτιά κατέστρεψε σκηνές και ξύλινες κατασκευές ενώ άλλοι οχτώ άνθρωποι μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.

Στην περιοχή επικράτησε γενικό μπλακ άουτ στην ηλεκτροδότηση.