Τραγωδία για την οικογένεια Μαυρίκου

Τραγικό το τέλος της οικογένειας Μαυρίκου, καθώς η μητέρα και αδερφός του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου που πριν από τρία χρόνια απανθρακώθηκε στην Αττική Οδό, έχασαν την ζωή τους όταν το αυτοκίνητό τους, “έπεσε” στην θαλάσσια περιοχή του Νέου Μώλου Δραπετσώνας.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες, η γυναίκα οδηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα το αυτοκίνητο ως τις μπάρες στην προβλήτα – ο χώρος είναι ελεγχόμενος – κόλλησε πίσω από ένα φορτηγό και στη συνέχεια ακολούθησε ξέφρενη πορεία μέσα στο Μώλο και έπεσε στη θάλασσα.

«Το ‘πε και το ‘κανε… Δεν έχω τίποτα άλλο να σας πω…» ήταν τα τραγικά λόγια της αδερφής της Σοφίας Μαυρίκου, της 75χρονης μητέρας του δημοσιογράφου και εκδότη.

Η Σοφία Μαυρίκου είχε ζήσει απανωτές τραγωδίες: είχε χάσει την κόρη της σε ηλικία μόλις 16 ετών από καρκίνο. Δεύτερο πλήγμα ήταν ο τραγικός θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου, ο οποίος κάηκε ζωντανός στο όχημά του τον Ιούνιο του 2016 στην Αττική Οδό.

Ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, ο 53χρονος Θεόδωρος Μαυρίκος, αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και έπαιρνε χρόνια φαρμακευτική αγωγή.

Μετά τον θάνατο του Μαυρίκου, η οικογένεια κατέρρευσε. Η γυναίκα του και τα δυο παιδιά ζουν στο Βόλο συντηρούμενα από τους συγγενείς της γιατί οι τράπεζες τους πήραν το σπίτι τους στην Βάρκιζα. Τώρα γράφτηκε ο τραγικός επίλογος.