Νέο «όχι» στον Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας

Ομόφωνα απορρίφθηκε από το Συμβούλιο των Φυλακών Βόλου το νέο αίτημα που υπέβαλε ο ισοβίτης της «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας για χορήγηση νέας άδειας από τις αγροτικές φυλακές όπου κρατείται.

Το αίτημα του απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι δεν έχει επιδείξει μεταμέλεια για τα εγκλήματά του, όπως έχουν αποφανθεί για τρείς φορές τα δικαστικά συμβούλια που κλήθηκαν να αποφανθούν για τις αιτήσεις του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο αρχιεκτελεστής της «17 Νοέμβρη» έχει λάβει ήδη έξι άδειες από τις φυλακές με αποφάσεις των συμβουλίων της φυλακής, ουδέποτε όμως έλαβε άδεια, όταν τα αιτήματά του κρίθηκαν από δικαστικά συμβούλια που συγκροτούνται μόνον από δικαστικούς.

Μπακογιάννης: Ανακουφίστηκα που δεν θα δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα

«Το αντιμετώπισα με μία ανακούφιση ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσω στα παιδιά μου γιατί ο Κουφοντίνας θα ξανακάνει βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, θα περιηγηθεί στα σημεία που δολοφονούσε ανθρώπους καμαρωτός – καμαρωτός , λεβέντης, χαμογελώντας. Νομίζω ότι όλοι μας, όχι μόνο εγώ, αισθανόμαστε λίγο καλύτερα, λίγο πιο ασφαλείς», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την απορριπτική απόφαση στην αίτηση αδείας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Δεν θέλω να ξαναπάω σε καμία κηδεία, σε καμία κηδεία δολοφονημένου, εσείς δεν θέλετε να ξανακαλύψετε καμία κηδεία δολοφονημένου. Να συμφωνήσουμε κάποια στιγμή ότι αυτό είναι ένα κακό παρελθόν, το οποίο το αφήνουμε όλοι πίσω μας και κοιτάμε μπροστά, έχοντας αντλήσει κάποια μαθήματα. Η ιστορία της 17Ν δεν προέκυψε στο κενό, προέκυψε επειδή κάποιοι επέτρεψαν στους εαυτούς τους να παραδοθούν στην τοξικότητα του διχασμού, επέτρεψαν να παραδοθούν σε μία λογική εμείς ή κανείς, επιτρέψαμε στους εαυτούς μας να κυριαρχήσουν τα χειρότερά μας ένστικτα», πρόσθεσε.