Διαμαρτυρία για τα θαλασσινά μπάνια των ΚΕΦΙ Περιστερίου

Πολλές διαμαρτυρίες δέχθηκε η εφημερίδα ‘’Πρώτη’’ από μέλη των  ΚΕΦΙ (πρώην ΚΑΠΙΗ) Περιστερίου σχετικά με το ότι ο Δήμος φέτος δεν τα πήγε ούτε για ένα θαλάσσιο μπάνιο. Οι διαμαρτυρίες ήταν αρκετά έντονες και δίκαιες παράλληλα όπως διαπιστώσαμε μετά από το ρεπορτάζ που έκανε η ‘’Πρώτη’’.

Πιο συγκεκριμένα, κάθε χρόνο και κατά τους θερινούς μήνες ο Δήμος Περιστερίου διοργάνωνε θαλάσσια μπάνια για τα μέλη των ΚΕΦΙ τα οποία πραγματοποιούνταν με πούλμαν του Δήμου (!!!) και με συνοδεία εργαζόμενους των ΚΕΦΙ.

Όπως γνωστοποίησαν με έγγραφο τους οι εργαζόμενοι και οι συνοδοί των ΚΕΦΙ (δημοσιεύεται), προς την Διοίκηση του Δήμου Περιστερίου, δεν δέχθηκαν για φέτος να συνοδεύσουν τα μέλη των ΚΕΦΙ στα θαλάσσια μπάνια. Ο λόγος –όπως φαίνεται- και στο κατατεθέν έγγραφο τους- ήταν ότι δεν τους υποχρεώνει  κανείς να ασκήσουν αυτήν την δραστηριότητα , αλλά και ο βασικότερος λόγος ότι είχαν πολλές ενστάσεις σχετικά με όλη την διαδικασία, καθώς και σε θέματα υγειονομικά.

Η προηγούμενη διοίκηση των ΚΕΦΙ δεν μπόρεσε , όπως προκύπτει  από το αποτέλεσμα, να ‘’κάμψει’’ την αντίρρηση των εργαζομένων και έτσι είχαμε το γνωστό αποτέλεσμα.

Ο νέος αντιδήμαρχος Πολιτισμού και ΚΕΦΙ κ. Γιώργος Τσαλίκης συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και όπως μάθαμε υπήρξε έντονος διάλογος χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει και αποτέλεσμα. Μάλιστα όπως μας είπαν μερικοί εργαζόμενοι των ΚΕΦΙ, ο κος Τσαλίκης ήταν πολύ πιεστικός σε βαθμό παρεξήγησης.

Ελπίζουμε να μην συνέβη αυτό. Το θέμα των θαλάσσιων μπάνιων ΚΕΦΙ ‘’μετέφερε’’ στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Καλαντώνης στις 19-9-2019 ο οποίος ρώτησε για ποιους λόγους δεν πραγματοποιήθηκαν φέτος τα θαλάσσια μπάνια. Εκ μέρους της Διοίκησης απάντησε ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Μπέτσης ο οποίος παραδέχθηκε ότι πράγματι δεν έγιναν και ότι του χρόνου θα γίνουν κανονικά.

Φαίνεται ότι τα ΚΕΦΙ Περιστερίου είναι ένα ‘’πεδίο’’ στο οποίο διαχρονικά υπάρχουν πολλά θέματα (εκδρομές κλπ) και καλό θα είναι να υπάρξει μεγαλύτερη προσοχή από την πλευρά της Διοίκησης.