Ένταση και επεισόδια στο δημαρχείο Χαϊδαρίου – Η απάντηση του Δήμου

Επεισόδια σημειώθηκαν την Δευτέρα στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να αναθέσουν έργα όπως την παραλαβή μπάζων και την ανακύκλωση, σε εργολάβους.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κινητοποιήσεις κάνοντας μάλιστα κατάληψη στο γραφείο Δημάρχου με πλακάτ.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους αυτό που χρειάζεται πραγματικά ο Δήμος είναι οχήματα και παραπάνω προσωπικό.

Τι απαντά  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

To Xαϊδάρι θα γίνει υπόδειγμα καθαρής πόλης όσο και αν αντιδρούν κάποιοι (!)

Βαθιά αντιδημοκρατική η σημερινή ενέργεια της Λαϊκής Συσπείρωσης να διαλύσει βίαια την Οικονομική Επιτροπή (!)

Το μεγάλο πρόβλημα της καθαριότητας που επί χρόνια υποβαθμίζει τη ζωή των κατοίκων είναι γνωστό σε όλους. Η νέα Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να το λύσει γιατί στην καθαριότητα και την δημόσια υγεία δεν δικαιούται κανένας να ολιγωρεί, πολύ περισσότερο να παίζει πολιτικά παιχνίδια.

Ένα μέρος του προβλήματος είναι τα μπάζα από κατασκευές – κατεδαφίσεις που είναι παρατημένα σε δημόσιους χώρους. Το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις στο Χαϊδάρι.  Αυτό οφείλεται στην προηγούμενη ανεξέλεγκτη κατάσταση, στη μη  εφαρμογή των  νόμων για την διαχείριση των απορριμμάτων από κατασκευές. Εκτός της δυσκολίας που δημιουργούν στην κίνηση των πεζών, οι σωροί από μπάζα ή από κομμένα κλαδιά γίνονται σημείο απόθεσης άλλων απορριμμάτων, με συνέπεια να δημιουργούνται εστίες δυσάρεστων οσμών ή και μολύνσεων.

Άμεσα βγάλαμε ανακοίνωση ενημερώνοντας τους συμπολίτες μας για τις σωστές και νόμιμες διαδικασίες απομάκρυνσης των υλικών κατεδαφίσεως. Ωστόσο το ήδη συσσωρευμένο πρόβλημα με τα μπάζα στα πεζοδρόμια και τους δημόσιους χώρους του Χαϊδαρίου πρέπει να λυθεί άμεσα γιατί αλλιώς θα αναπαράγεται.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, όπως υπηρεσιακά ενημέρωσε τη Διοίκηση,  δεν έχει τα μέσα και τις δυνατότητες (κάτι που οφείλεται και σε αδράνεια της προηγούμενης Διοίκησης) για να απομακρύνει τους σωρούς από μπάζα και κλαδιά που έχουν σωρευτεί κατά το  μεγάλο χρονικό διάστημα που δεν υπήρχε καμιά σχετική παρέμβαση του Δήμου.

Η μόνη εφικτή λύση για να καθαρίσει από τα μπάζα και τους σωρούς κλαδιών η πόλη και να κάνουμε όλοι μια καινούργια αρχή τηρώντας τη σχετική νομοθεσία,  είναι η ανάθεση της αποκομιδής όλων των μπαζών και κλαδιών μέσα σε ένα 15ήμερο σε εξωτερικό συνεργείο.  Μια  λύση αντίστοιχη με άλλες εξωτερικές εργολαβίες όπως π.χ. για συντηρήσεις υποδομών, τις οποίες συνεχώς αναθέτουν οι Δήμοι.

Με μεγάλη έκπληξη είδαμε σήμερα στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο να συγκεντρώνονται στο Δημαρχείο και να εμποδίζουν με βίαιο τρόπο την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για να μην ληφθεί η σχετική απόφαση.

Ο ισχυρισμός του κ. Σελέκου ότι υπάρχει κίνδυνος «ιδιωτικοποίησης» της καθαριότητας είναι ψευδής και συκοφαντικός. Αντιμετωπίζουμε ένα οξυμένο πρόβλημα που δημιουργήθηκε επί δικής του Διοίκησης και το οποίο δεν μπορεί αντικειμενικά να διαχειριστεί η Υπηρεσία Καθαριότητας.

Πρακτικά ο κ. Σελέκος ως αποτυχημένος Δήμαρχος, ζητάει τα μπάζα να μείνουν στα πεζοδρόμια και τους ακάλυπτους χώρους του Χαϊδαρίου επ’ αόριστον.  Με προφανή σκοπό να μην βελτιωθεί η εικόνα της πόλης και να μην γίνει σύγκριση με τη δική του Διοίκηση. Επίσης βρήκε ευκαιρία να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με ανύπαρκτους κινδύνους αποκλειστικά για ψηφοθηρικούς σκοπούς. Τέλος, δυστυχώς αντιλαμβανόμαστε όλοι και μια προσωπική πικρία του για το αποτέλεσμα των εκλογών που τον ωθεί σε μια αδικαιολόγητη επιθετικότητα προς τη νέα Διοίκηση του Δήμου.

Η ενέργεια του να εμποδιστεί η συνεδρίαση οργάνου της Διοίκησης του Δήμου είναι ξεκάθαρα αντιδημοκρατική. Η Λαϊκή Συσπείρωση και ο Μιχάλης Σελέκος αρνήθηκαν κάθε διάλογο, δεν κατέθεσαν το σκεπτικό και τη διαφωνία τους σε καμιά διαδικασία.  Ακόμη και αν είχαν δίκιο, θα το είχαν χάσει με την αυθαίρετη και αντιδημοκρατική πρακτική τους. Τώρα που έχουν άδικο και στην ουσία και στην πρακτική που ακολούθησαν, η αποδοκιμασία τους πρέπει να είναι διπλή.

Το πρακτικό αποτέλεσμα της σημερινής ενέργειας της Λαϊκής Συσπείρωσης και της αναβολής της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής είναι ότι οι σωροί από μπάζα θα παραμείνουν λίγες ημέρες παραπάνω στα πεζοδρόμια και τους δημόσιους χώρους του Χαϊδαρίου. Σπουδαίο κατόρθωμα! Εμείς όμως δεν θα επιτρέψουμε την συνέχιση μιας κατάστασης που απαξιώνει την πόλη και επιβαρύνει την καθημερινότητα των κατοίκων.