Ένταξη του Δήμου Πετρούπολης στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα EUROPEAN ­MOBILITY WEEK

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Πετρούπολης, μετά από αίτηση υποβολής του Τμήματος Προγραμματισμού Ανάπτυξης και Οργάνωσης, εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από 16 έως 22.09.2019.

Ad - Διαφήμιση

Το περπάτημα και η ποδηλασία αποτελούν τους ενεργητικούς τρόπους μετακίνησης. Οι τρόποι αυτοί είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον των κωμοπόλεων και των πόλεών μας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η εκστρατεία της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ για το 2019 προτρέπει τους ανθρώπους να επιλέξουν τους ενεργητικούς τρόπους μετακίνησης ή να συνδυάσουν περπάτημα και ποδηλασία με τις δημόσιες συγκοινωνίες. Εκτός από την ευελιξία, το περπάτημα και η ποδηλασία προσφέρουν και πολλά άλλα οφέλη, όπως είναι η κοινωνική και οικονομική προσβασιμότητα, η αξιοπιστία, οι μηδενικές εκπομπές ρύπων και ο θετικός αντίκτυπος στην υγεία.

Στην εβδομάδα κινητικότητας 16 έως 22.09.2019 θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις για τα οφέλη του περπατήματος και της ποδηλασίας στους παιδικούς σταθμούς, στα δημοτικά, στα γυμνάσια και λύκεια της πόλης μας, καθώς και σε συλλόγους και σε άλλους φορείς.