Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες για την προσπάθειά του να εξασφαλίσει μια συμφωνία για το brexit, σημειώνοντας ότι μια συμφωνία με την Eυρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να αποτελεί στόχο του και πως είναι ακόμα εφικτή.
Ad - Διαφήμιση
Ο Συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας έχει δεσμευτεί ότι η χώρα θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία. Ωστόσο η Βουλή των Κοινοτήτων, με νόμο που πέρασε πριν την αναστολή των εργασιών της, απαιτεί από τον πρωθυπουργό να ζητήσει εκ νέου την αναβολή του Brexit, αν δεν καταφέρει να καταλήξει σε μια συμφωνία με τις Βρυξέλλες.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός λέει πως θέλει μια νέα συμφωνία, που δεν θα περιλαμβάνει το backstop, τον μηχανισμό ασφαλείας για να αποφευχθεί η ανάγκη να διεξάγονται έλεγχοι στα σύνορα της βρετανικής επαρχίας της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.









