Στυλίδα: Οι κάτοικοι κλείνουν τον δρόμο για το hot spot στον Καραβόμυλο

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του Καραβομύλου και ολόκληρης της Ανατολικής Φθιώτιδας, απέναντι στη δημιουργία hot spot στον Καραβόμυλο.

Μετά τη μαζική συγκέντρωση το απόγευμα της  στην πλατεία Καραβομύλου, οι κάτοικοι βγαίνουν στο δρόμο και κλείνουν κατά διαστήματα συμβολικά την παλιά εθνική οδό στον κόμβο του λιμένα Στυλίδας.

Η Δήμαρχος Στυλίδας κα Στεργίου που συμμετείχε στη λαϊκή συνέλευση της Τετάρτης, όπου οι κάτοικοι φάνηκε πως δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν ειλημμένες αποφάσεις του Υπουργού και δεν πιστεύουν τις υποσχέσεις του σχετικά με τη διαλογή και τον αριθμό των προσφύγων.

Αξιολόγησαν ως πρόχειρη λύση που δε λαμβάνει υπόψη την τοπική κοινωνία και τις παρενέργειες που θα φέρει στην ανάπτυξη του τόπου τα σχέδια του αρμόδιου υπουργείου.

Οι μαζικές, δυναμικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν ως μέσο πίεσης προς το υπουργείο να αλλάξει τα σχέδια που έκανε ερήμην των κατοίκων και της τοπικής κοινωνίας.

Μαύρες σημαίες θα τοποθετηθούν στα μπαλκόνια των σπιτιών σε ένδειξη διαμαρτυρίας και διάθεση για αγώνα, ενώ ο δρόμος και το στρατόπεδο «Γεώργιος Παπαποστόλου» θα παραμείνει αποκλεισμένος με βάρδιες από κατοίκους του Καραβομύλου και της ευρύτερης περιοχής.