Ερώτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου προς την Υπουργό Παιδείας για την μη λειτουργία σχολικών μονάδων στην Δυτική Αθήνα

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Κωνσταντίνα(Νάντια) Γιαννακοπούλου

Ad - Διαφήμιση

 Βουλευτής Β2 Τομέα Δυτ. Αθήνας

 «Κλειστά σχολεία στη Δυτική Αθήνα, λόγω ακαταλληλότητας από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς».

Με ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων  η βουλευτής Β2 Τομέα Δυτικής Αθήνας κα Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου, επισημαίνει την καθυστέρηση αντιμετώπισης των συνεπειών από τον καταστροφικό σεισμό της 19ης Ιουλίου στην Μαγούλα και ερωτά την Υπουργό τι σκοπεύει να κάνει για την άμεση αποκατάσταση των σχολικών μονάδων που έχουν χαρακτηριστεί ως ακατάλληλες στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας, μία μέρα πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.

 Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:  

«Κυρία  Υπουργέ,

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς κι ακόμη δεν έχουν γίνει οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι στη μεγάλη πλειοψηφία των σχολικών κτιρίων στη Δυτική Αθήνα, μετά τον  σεισμό της 19ης Ιουλίου στην Μαγούλα.

Δυστυχώς, κλειστά θα παραμείνουν την φετινή σχολική χρονιά ορισμένα σχολεία που βρίσκονται στο Χαϊδάρι, την Πετρούπολη και το Αιγάλεω της Αττικής καθώς κρίθηκαν ακατάλληλα εξαιτίας των ζημιών που υπέστησαν και η μόνη λύση που προωθείται αλλά δεν έχει αποφασιστεί για όλα τα σχολικά κτίρια είναι η μεταστέγαση των μαθητών αυτών στην απογευματινή βάρδια άλλων σχολείων.

Κυρία υπουργέ, τι θα πούμε στα παιδιά του 1ου Γυμνασίου και Εσπερινού Λυκείου, 7ου Δημοτικού, 11ου Δημοτικού, 15ου και 28ου Νηπιαγωγείου Αιγάλεω, τι θα πούμε στους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Πετρούπολης;

Τα παιδιά αυτά καλούνται να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά σε άλλα κτίρια, όταν και όποτε βρεθούν και κανένας δε δεσμεύεται, ούτε η Κυβέρνηση ούτε τα αρμόδια Υπουργεία για το πότε θα είναι έτοιμα τα σχολικά κτίρια.

Τα προβλήματα από τη μετεγκατάστασή τους με απογευματινές βάρδιες θα δημιουργήσουν πρόσθετες δυσκολίες στην καθημερινότητα τους. Αν κι εφόσον αποφασιστεί να αποκατασταθούν οι ζημιές, ποιες ώρες θα τελούνται; Θα συρρικνωθούν οι αίθουσες; Θα αποστείλουν τα παιδιά τους σε άλλη σχολική μονάδα;

Προφανώς, το μείζον ζήτημα είναι η πλήρης προστασία και ασφάλεια των μαθητών, όμως ο χρόνος αποκατάστασης των ζημιών για όλα τα σχολεία παραμένει αβέβαιος.

Η παιδεία  για εμάς στο Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το πιο ουσιαστικό κομμάτι της κοινωνίας μας.

Η ασφάλεια δε όλων των πολιτών, πόσω μάλλον όταν αφορά τα παιδιά μας πρώτιστο μέλημα μας.

Μετά τα ζητήματα που αναφέρθηκαν,

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργέ:

  1. Τι σκοπεύετε να κάνετε με τις σχολικές μονάδες των περιοχών που επλήγησαν από το σεισμό της 19ης Ιουλίου 2019 στη Δυτική Αθήνα και ειδικά στο Χαϊδάρι, την Πετρούπολη και το Αιγάλεω καθώς κρίθηκαν ακατάλληλα εξαιτίας των ζημιών που υπέστησαν εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς; Σκοπεύετε να στείλετε άμεσα και αν ναι, πότε λυόμενους οικίσκους προκειμένου τα παιδιά να εγκατασταθούν άμεσα εκεί κ να μην αναγκάζονται να κάνουν απογευματινές βάρδιες;»