Στο σφυρί από σήμερα σπίτια και ακίνητα επωνύμων: Μπόμπολας, Σεριάτος, Μπουτάρης στη λίστα

Ξεκίνησαν πάλι οι πλειστηριασμοί ενώ τις δύο επόμενες ημέρες είναι προγραμματισμένοι πάνω από 835.

Ad - Διαφήμιση

20.000 είναι περίπου οι δανειολήπτες με «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια οι οποίοι θα λάβουν διαταγές πληρωμής. Σκοπός των τραπεζών, είναι να επιστρατεύσουν το «όπλο» των πλειστηριασμών για να εξαναγκάσουν τους δανειολήπτες να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Ανάμεσα στους 835 προγραμματισμένους περιλαμβάνονται περιουσίες γνωστών ονομάτων της χώρας, τα οποία θα δουν τους εμπορικούς – βιομηχανικούς τους χώρους τους, τις πολυτελείς τους κατοικίες και τα διαμερίσματα τους να βγαίνουν στο σφυρί.

Ορισμένα από τα εν λόγω ηχηρά ονόματα:

Η οικογένεια Βωβού

Η οικογένεια Βωβού με την τεράστια περιουσία μπαίνει στη λίστα των πλειστηριασμών καθώς θα χάσει μαγαζιά, σπίτια ακόμη και θέσεις πάρκινγκ. Για σήμερα, Τετάρτη (11/9) έχουν προγραμματιστεί πέντε ηλεκτρονικοί πλειστηριασµοί ακινήτων που ανήκουν στη Μαρία Βωβού, σύζυγο του «βασιλιά των γυάλινων πύργων» Μπάμπη Βωβού.

vovos

 

Το εμπορικό σήμα «Carouzos» των αδερφών Μανώλη και Βασίλη Καρούζων

Σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό πρόκειται να τεθεί σήμερα και το εμβληματικό εμπορικό σήμα «Carouzos», το οποίο ανήκει στα αδέλφια Μανώλη και Βασίλη Καρούζο για ποσό οφειλής 1.381.316 ευρώ. Το εν λόγω εμπορικό σήμα μετρά ήδη 28 χρόνια στον χώρο της ένδυσης, της υπόδησης, των δερμάτινων ειδών, των καλλυντικών και των αρωμάτων, το οποίο είχε κατοχυρώσει ο πατέρας των προαναφερομένων Αντώνης Καρούζος και είχε ενεχυριαστεί στην επισπεύδουσα Alpha Bank το 2014 πριν βάλει λουκέτο και το τελευταίο μαγαζί της αλυσίδας στο Κολωνάκι.

Ακίνητα εκατομμυρίων του Μιχάλη Γουλανδρή

Μέχρι τέλος του τρέχοντος μήνα αναμένεται να βγουν στο σφυρί και ακίνητα του Μιχάλη Γουλανδρή που αγγίζουν το ποσό των 15,5 εκατ. ευρώ.

goulandris2

 

 

Χάνει την περιουσία του και ο Μάκης Σεριάτος

Την περιούσια του να χάνεται θα δει και ο πρώην διαφημιστής Μάκης Σεριάτος καθώς στις 11 Σεπτεμβρίου βγαίνει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» η μονοκατοικία του ίδιου και της συζύγου του. Ο κ. Σεριάτος έκλεισε τη γνωστή διαφημιστική του (Ashley&Holmes) όταν η οικονομική κρίση έφτασε στην Ελλάδα. Έτσι, με το λουκέτο στην εταιρεία του, άφησε πίσω και πολλά χρέη στο Δημόσιο, τις τράπεζες και τα ΜΜΕ.

seriatos

 

Σε πλειστηριασμό και το οινοποιείο του Κώστα Μπουτάρη

Η γνωστή εταιρεία Μπουτάρη πρόκειται να χάσει στις 18 Σεπτεμβρίου το οινοποιείο της στη γραφική Σαντορίνη.

Η ιστορία της οικογένειας μετρά από το 1995 όταν οι επιχειρηματικοί δρόμοι του Κώστα και του Γιάννη Μπουτάρη χώρισαν. Ο πρώτος κατοχύρωσε την ιστορική εταιρεία Mπουτάρης Oινοποιητική ενώ ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης ακολούθησε μία διαφορετική επαγγελματική πορεία.

boutaris