Τραγωδία λούνα παρκ: «Να με κρεμάσουν αν έχω ευθύνη» λέει η ιδιοκτήτρια

Επιμένει ότι δεν φέρει ευθύνη για τον θάνατο της 14χρονης Νίνας, η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου.

«Αν υπάρχουν ευθύνες από μέρους μου να με κρεμάσουν. Την ήξερα από μικρό παιδί. Περιμένω το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για να δω τι ακριβώς συνέβη. Είμαι συγκλονισμένη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε ότι γνώριζε το θύμα από όταν ήταν μικρό παιδί και πως είναι συγκλονισμένη από όλα όσα συνέβησαν.

Από την άλλη πλευρά, η οικογένεια της 14χρονης πήρε από τον Δήμο Αλμυρού όλα τα πιστοποιητικά και την αδειοδότηση του λούνα παρκ.

Οι τρεις πραγματογνώμονες θα ελέγξουν το «χαλί» για να διαπιστώσουν εάν υπήρχε βλάβη. «Παραδώσαμε στον εισαγγελέα ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό. Κατά την άποψη μου τηρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να δοθεί η άδεια» σημείωσε από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αλμυρού, Ευάγγελος Χατζηκυριάκος.

Επί τέσσερις ολόκληρες ώρες εξηγούσε στις Αρχές ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού τη διαδικασία της εγκατάστασης, της συντήρησης αλλά και της λειτουργίας των μηχανημάτων του λούνα παρκ γενικότερα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάνει αυτή τη δουλειά εδώ και 10 χρόνια. Το μηχάνημα λειτουργούσε κανονικά. Είχε υποβληθεί σε όλους του ελέγχους και είχε συντηρηθεί. Εκτός από χειριστής είμαι και συντηρητής του μηχανήματος. Αν κάποια μπάρα δεν ασφάλιζε, τότε το μηχάνημα δεν μπορούσε να λειτουργήσει» ανέφερε.

Ενώ τόνισε: «Μου φώναξαν να σταματήσω γιατί κάποιος έπεσε. Το έκανα. Πήγα στο σημείο που ήταν το κορίτσι. Κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μου τέσσερα άτομα και έφυγα γιατί τρόμαξα».