Παγκόσμια διάκριση για το ΑΠΘ στη Formula Student

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ “ARIST.U.R.T.LE” ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ “FORMULA STUDENT”, ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.

Η ερευνητική ομάδα της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έξι χρόνια, συμμετέχει στους διεθνείς διαγωνισμούς «Formula Student», με συχνές διακρίσεις και με μονοθέσια που σχεδιάζουν, εξελίσσουν και οδηγούν οι ίδιοι οι φοιτητές. Εφέτος, η ομάδα των φοιτητών συμμετείχε με το μονοθέσιο «Θέτις», το οποίο έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο εξέλιξης.

Στον διαγωνισμό «Formula Student» συμμετείχαν 76 ομάδες από ισάριθμα πανεπιστήμια του κόσμου. Η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από 23 προπτυχιακούς φοιτητές, κατέλαβε την πρώτη θέση στο αγώνισμα του «Business Plan Presentation», την τρίτη θέση στο αγώνισμα του «Cost», επίσης την τρίτη θέση στο αγώνισμα της αντοχής και αποδοτικότητας, την τέταρτη θέση στο αγώνισμα της επιτάχυνσης και την πέμπτη θέση στα αγωνίσματα «Skidpad» και «Autocross».

Επόμενος στόχος των φοιτητών και των καθηγητών τους είναι να δημιουργήσουν το πρώτο ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο το οποίο θα μπορεί να κινείται χωρίς οδηγό, ενώ θα εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει τη χώρα μας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στον διεθνή διαγωνισμό «Formula Student».