Πρόστιμο 21.000 ευρώ σε καφενείο ενός απόμερου χωριού

Στην Θεσπρωτία τα κλιμάκια του ΕΦΚΑ …πάταξαν την ανασφάλιστη εργασία. Και τη «νύφη» πλήρωσε ένα καφενείο στο χωριό Ραβενή στην Μουργκάνα.

Κλιμάκιο επιθεωρητών του ΕΦΚΑ εξάντλησε όλη του την αυστηρότητα και επέβαλε πρόστιμο ύψους 21.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφενείου στο απόμερο χωριό Ραβενή στην Μουργκάνα, με αποτέλεσμα να ετοιμάζεται για λουκέτο.

Το κλιμάκιο που έκανε σαφάρι στην περιοχή «έριξε» πρόστιμα άνω των εκατό χιλιάδων σε τέσσερις συνολικά επιχειρήσεις εστίασης.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν το κλιμάκιο του ΕΦΚΑ πήγε και παρήγγειλε αλλά ο ιδιοκτήτης απουσίαζε. Τους «πελάτες» εξυπηρέτησε ο αδελφός του που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο καφενείο κάνοντας ολιγοήμερες διακοπές στο χωριό. Και τον μεζέ για να συνοδεύσει τα ουζάκια πρόσφερε η πεθερά του ιδιοκτήτη.

Αυτά από μόνα τους ήταν αρκετά για το κλιμάκιο του ΕΦΚΑ να αναζητήσει τα έγγραφα των εργαζομένων. Φυσικά, δεν υπήρχαν καθώς επρόκειτο για εξυπηρέτηση και έτσι επέβαλαν πρόστιμο το ύψος του οποίου ανέρχεται στις 21.000 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης που είναι ένας νέος άνθρωπος και είχε σκοπό να παραμείνει στο χωριό το μόνο που σκέφτεται πλέον είναι το κλείσιμο του καφενείου καθώς τα χρήματα για το πρόστιμο ξεπερνούν κατά πολύ τα έσοδα μιας τριετίας. Όσο για τον αδερφό του που έκανε τις διακοπές στο χωριό είναι μακροχρόνια άνεργος και τώρα κινδυνεύει να χάσει τα επιδόματα.