Η Toyota στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Η Toyota που είναι ένας από τους χορηγούς των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που θα πραγματοποιηθούν το 2020, θα προσφέρει 3.700 οχήματα, εκ των οποίων το 90% θα είναι ηλεκτροκίνητα.

Μετά την αποκάλυψη του μοντέλου μεταφοράς προσωπικού APM (Accessible People Mover), η ιαπωνική εταιρεία μας δίνει περισσότερες πληροφορίες και για τα υπόλοιπα οχήματα που θα εξυπηρετήσουν αθλητές, δημοσιογράφους και επίσημους προσκεκλημένους στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το πρώτο είναι το e-Palette, ένα ηλεκτρικό και αυτόνομο όχημα που θα αναλάβει τη μεταφορά αντικειμένων και προσώπων σε σχετικά μικρές αποστάσεις. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε η απόσταση μεταξύ του πεζοδρομίου και του εσωτερικού είναι μηδενική, ένα στοιχείο που βοηθάει στον μέγιστο βαθμό τους αθλητές με αναπηρικά αμαξίδια.

 

Σε ότι αφορά το δεύτερο όχημα, Concept-i, έχει αναβαθμιστεί και θα χρησιμοποιηθεί τόσο στην μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας, όσο και στον Μαραθώνιο. Και εδώ έχουμε ένα ηλεκτρικό όχημα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης, που θα διαθέτει ανάμεσα στα υπόλοιπα και τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence). Από τα 3.700 οχήματα της Toyota για το «Tokyo 2020», θα υπάρχει επίσης ένας σημαντικός αριθμός από υβριδικής τεχνολογίας μοντέλα, όπως τα Mirai και Prius PHV.