Τέλος τα ηλεκτρικά πατίνια στο Μιλάνο

Ο δήμος του Μιλάνου έδωσε διορία τριών ημερών στις εταιρείες που νοικιάζουν ηλεκτρικά πατίνια για να τα απομακρύνουν από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης.

Ad - Διαφήμιση

Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι για την Ασφάλεια Άννα Σκαβούτσο και Μεταφορών Μάρκο Γκρανέλι εξέδωσαν διαταγή για να αποσυρθούν τα ηλεκτρικά πατίνια από τους δρόμους του Μιλάνου, έως ότου ο δήμος καταρτίσει και δημοσιεύσει σχετικό διαγωνισμό για την ανάθεση της ενοικίασής τους και τοποθετηθούν οι σχετικές επιγραφές με τις οδηγίες χρήσεις και τις απαγορεύσεις που προβλέπονται από την νομοθεσία.

Όπως τονίζει η δημαρχία, όχι μόνον δεν έχει δοθεί άδεια στις εταιρείες ενοικίασης των ηλεκτρικών πατινιών, αλλά οι υπηρεσίες τους είχαν αρνηθεί να εγκρίνουν το αίτημα λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, που ισχύουν για την πειραματική ρύθμιση της κυκλοφορίας αυτού του είδους του μεταφορικού μέσου, η χρήση τους επιτρέπεται μόνον σε πεζοδρομημένες περιοχές και με ταχύτητα που δεν θα ξεπερνά τα 6 χλμ/ώρα, ενώ απαγορεύεται ρητώς να κινούνται σε πεζοδρόμια.