Φθιώτιδα: Όλους τους Αγίους στο πλευρό του 90χρονος που έπεσε σε γκρεμό

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 90χρονος έφυγε από το δρόμο στη στροφή πριν τον Τυμφρηστό στην ε.ο. Λαμίας – Καρπενησίου με μεγάλη ταχύτητα και ο οδηγός εκσφενδονίστηκε, χωρίς ουσιαστικά να πάθει τίποτα. Είχε άγιο είπαν όσοι είδαν το περιστατικό και δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς έφυγε εκτός δρόμου αλλά πολύ περισσότερο πώς βγήκε ζωντανός από μία τέτοια πτώση.
Πιθανότατα ο ηλικιωμένος οδηγός δεν κατάλαβε ότι μπροστά του μετά την ευθεία της Μεσαίας Κάψης υπήρχε στροφή και έφυγε ευθεία στο γκρεμό με πολύ μεγάλη ταχύτητα, σύμφωνα και με τη μοναδική μαρτυρία του ανθρώπου που είδε την έξοδο του αυτοκινήτου από το δρόμο.

Δεν υπήρχαν ίχνη φρεναρίσματος στην εθνική οδό, κάτι που αρχικά ερμηνεύτηκε ότι κάτι παθολογικό συνέβη στον οδηγό. Υπάρχει η πληροφορία ότι νωρίτερα είχε λάβει κλήση για υπερβολική ταχύτητα.

Αν δεν υπήρχε ο συγκεκριμένος μάρτυρας που είδε το γεγονός να ειδοποιήσει τις αρχές, από τη θέση που βρέθηκε το αυτοκίνητο, πάρα πολύ δύσκολα θα εντοπιζόταν.

Το αυτοκίνητο έκοψε πέντε δέντρα μέχρι το σημείο που έφτασε, χωρίς να κονιορτοποιηθεί, ενώ σε θαύμα μπορεί να αποδοθεί και ο ελαφρύς τραυματισμός του οδηγού που «εκτοξεύτηκε» ακόμη πιο κάτω από το σημείο που βρέθηκε το όχημά του χαμηλά σε ένα σημείο που ήταν προσεγγίσιμο από μονοπάτι παράλληλο με το ποτάμι. Σε μέρος που ήταν  εύκολο να τον εντοπίσουν και να τον μετακινήσουν οι πέντε πυροσβέστες και οι ισάριθμοι αστυνομικοί που κινητοποιήθηκαν για τη διάσωσή του.
Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα τον είχαν κατεβάσει στο μονοπάτι και στη συνέχεια στο χωματόδρομο ώστε από κει να φτάσουν στο δρόμο που περίμενε το ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο.

Άνθρωποι από το χωριό που βρέθηκαν στο σημείο για να βοηθήσουν, ανέφεραν ότι στο συγκεκριμένο μέρος που «προσγειώθηκε» ο 90χρονος μόνο αν είχε τις δυνάμεις να φωνάξει θα μπορούσε κάποιος να τον ακούσει τη νύχτα που έχει ησυχία, ενώ αν έμενε στο σημείο όπου «σφήνωσε» το αυτοκίνητο, ακόμη και η ανάσυρσή του θα έπαιρνε ώρες.

Ο Διοικητής του ΑΤ Σπερχειάδας Γιώργος Σταθοκώστας, με τη συνδρομή των ανδρών του και των Πυροσβεστών της Υπηρεσίας της Μακρακώμης, κατέβηκε με σχοινί στο αυτοκίνητο, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι δεν υπήρχε έτερο άτομο στο όχημα και να συγκεντρώσει τα προσωπικά αντικείμενα και τα χαρτιά του οδηγού.
Στο σημείο έσπευσε και ο Αντιδήμαρχος της ΔΕ Αγίου Γεωργίου Λάμπρος Θεοδοσόπουλος, όπως και κτηνοτρόφοι της περιοχής για να βοηθήσουν.

Ο 90χρονος που έχει καταγωγή από τη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας, ταξίδευε από Αθήνα – Καρπενήσι για λόγους αναψυχής.