Αγωνία για την εξαφανισμένη αστροφυσικό στην Ικαρία

Συνεχίζεται η αγωνία για την 34χρονη Βρετανίδα αστροφυσικό στην Ικαρία μόνιμης κατοίκου Κύπρου, καθώς συμπληρώθηκαν σήμερα 48 ώρες από την εξαφάνισή της στο νησί που έκανε διακοπές μαζί με τον 38χρονο Κύπριο φίλο της και παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις Αρχές ακόμα δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.

Ad - Διαφήμιση

Από χθες το βράδυ έχει μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας, το οποίο, ενώ έδειχνε ότι ήταν κλειστό από προχθές το απόγευμα, ξαφνικά χθες έδωσε ξανά σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας, που είναι απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου εντοπίζονται οι έρευνες.

Παράλληλα, συνεχίζονται, από αστυνομικούς, πυροσβέστες και εθελοντές, οι έρευνες, με τη συνδρομή και ελικοπτέρου της αστυνομίας στη δύσβατη περιοχή Κεραμέ, ενώ με τη φωτογραφία της αστροφυσικού αναζητούν ταυτόχρονα κάποιον άνθρωπο που μπορεί να την είδε και ίσως να βοηθήσει στον εντοπισμό της.

Η καμαριέρα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε η γυναίκα με τον σύντροφό της, ανέφερε στον ξενοδόχο και την ΕΛ.ΑΣ. πως ένα βράδυ πριν χαθούν τα ίχνη της Natalie, είχε ακούσει φωνέςαπό το δωμάτιο.

«Άκουσα κάποιες φωνές το προηγούμενο βράδυ. Σε έλεγχό μου στο δωμάτιο διαπίστωσα ότι υπήρχε σεντόνι απλωμένο στον καναπέ του υπνοδωματίου, κάτι που ίσως παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι κοιμήθηκε σε ξεχωριστούς χώρους το προηγούμενο βράδυ», είπε η καμαριέρα στον ξενοδόχο Θοδωρή Θεοδωράκη. Επισης του ανέφερε πως υπήχαν λίγες κηλίδες αίματος στο μαξιλάρι, στο σεντόνι και μπροστά από τον καθρέφτη.

Σύμφωνα με τον σύντροφό της, το πρωί εκείνης της ημέρας είχε ανοίξει η μύτη της 35χρονης.

Το πρωί της Δευτέρας, όταν ξύπνησε ο 38χρονος, της τηλεφώνησε γιατί έλειπε. Στην τελευταία τους συνομιλία – σύμφωνα με τον Κύπριο σύντροφό της – η Natalie ανέφερε πως είχε πάει για τρέξιμο.

Η ώρα, όμως, περνούσε και η 35χρονη δεν επέστρεφε. Ο σύντροφός της υποστηρίζει πως προσπάθησε ξανά να μιλήσει μαζί της, ωστόσο, η ίδια δεν απαντούσε.

Έτσι, ο σύντροφός της δήλωσε την εξαφάνισή της στις 12:40 το μεσημέρι της Δευτέρας στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου.