Eπίθεση στην Καλιφόρνια: 4 οι νεκροί ανάμεσά τους και ο δράστης

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν στην επίθεση χθες Κυριακή σε φεστιβάλ τροφίμων και ποτών στο Γκίλροϊ της Καλιφόρνιας, ανάμεσά τους και ο δράστης. Μία γυναίκα που ήταν μπροστά στους πυροβολισμούς, είπε πως όλα έγιναν γρήγορα, καθώς ο δράστης κρατούσε το όπλο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. «Εβλεπα παντού αίμα γύρω μου. Δεν έχω δει τόσο αίμα στη ζωή μου. Υπήρχαν εκατοντάδες κόσμου, ανάμεσά τους και παιδιά. Περνούσαμε μια υπέροχη μέρα και έγινε αυτό. Στην αρχή νομίζαμε ότι είναι πυροτεχνήματα, αλλά αμέσως είδαμε κόσμο να τρέχει».

Ad - Διαφήμιση

Στην εκδήλωση, που διεξήχθη για πρώτη φορά το 1979, εκτίθενται τρόφιμα και ποτά, γίνονται συναυλίες και διαγωνισμοί μαγειρικής. Οργανώνεται από εθελοντές, για τους οποίους το φεστιβάλ αυτό είναι μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη καλοκαιρινή έκθεση τροφίμων του κόσμου. Διεξάγεται κάθε χρόνο στο πάρκο Κρίστμας Χιλ, όπου απαγορεύεται αυστηρά η οπλοφορία κάθε είδους, σύμφωνα με τον ιστότοπο του φεστιβάλ.

Το Gilroy Garlic Festival οργανώνεται κάθε χρόνο στο πάρκο Κρίστμας Χιλ, όπου απαγορεύεται αυστηρά η οπλοφορία, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εκδήλωσης. Η πόλη Γκίλροϊ βρίσκεται περίπου 48 χιλιόμετρα νότια του Σαν Χοσέ.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Έκανε λόγο για μια «φρικιαστική» πράξη.