Δύο πυραύλους εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα

Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας εκτόξευσαν δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς από περιοχή στην ανατολική της ακτή, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο της Νότιας Κορέας, προχωρώντας στην πρώτη δοκιμή πυραύλων μετά τη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ad - Διαφήμιση

Η κίνηση αποτελεί ένδειξη της οργής της Πιονγκγιάνγκ για τα προσεχή κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των αμερικανικών και νοτιοκορεατικών ένοπλων δυνάμεων τον Αύγουστο.

Οι πύραυλοι, που εκτοξεύθηκαν από περιοχή κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Γουονσάν, διένυσαν απόσταση 430 χιλιομέτρων πάνω από τη θάλασσα και έφθασαν σε ύψος πενήντα χιλιομέτρων πριν πέσουν στο νερό.

Ο Λευκός Οίκος, το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέφυγαν να απαντήσουν αμέσως όταν τους ζητήθηκε να σχολιάσουν την εξέλιξη.

Μετά τη συνάντηση Τραμπ-Κιμ στα τέλη του περασμένου μήνα, οι ΗΠΑ και η Βόρεια Κορέα δεσμεύθηκαν ότι θα διεξαγόταν συνάντηση σε επίπεδο τεχνοκρατών σύντομα. Ωστόσο έκτοτε η Πιονγκγιάνγκ ανέβασε τον τόνο ενόψει των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων των δυνάμεων της Ουάσινγκτον και της Σεούλ.