Χανιά: Συνελήφθη 27χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου

Συνελήφθη εχθές το μεσημέρι  ο δράστης της στυγερής δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton, που είχε εντοπιστεί νεκρή, πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της, μέσα σε σπηλιά, στο Μάλεμε Χανίων.

Ο δράστης είναι ένας νεαρός αγρότης, 27 ετών, πατέρας δύο παιδιών από το Μάλεμε που μένει σε περιοχή της Κισάμου και ο οποίος ομολόγησε την πράξη του.

Ο δράστης, παρά τις προσπάθειές του να καλύψει το έγκλημα υπέπεσε σε ένα λάθος που αποδείχτηκε μοιραίο για αυτόν και που τελικώς οδήγησε τις αστυνομικές αρχές στην εξιχνίαση του εγκλήματος.  Ίχνη από το αυτοκίνητο του 27χρονου βρέθηκαν στην περιοχή που είχε  μεταφερθεί και θαφτεί η σορός της 60χρονης και αυτά, σε συνδυασμό με το προφίλ του δράστη που οι αστυνομικοί είχαν αρχίσει να σκιαγραφούν, μετά τη συλλογή στοιχείων της δολοφονίας, καθώς και τα ίδια τα ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος, αποκάλυψαν την ταυτότητα του δράστη.

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται και ένας αλλοδαπός, που εργάζονταν για τον 27χρονο και φέρεται να βοήθησε τον δράστη να μεταφέρει και να κρύψει τη σορό της 60χρονης στη σπηλιά που είχε δημιουργηθεί από τους Γερμανούς την εποχή του Β’ Π.Π.

Το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας ήταν σεξουαλικό ενώ μέχρι στιγμής η ενημέρωση των αστυνομικών αρχών που χειρίζονται υπό άκρα μυστικότητα την υπόθεση, κάνουν λόγο για προσαγωγή του 27χρονου που ομολόγησε προφορικά την πράξη του.

Ο νεαρός Κρητικός, πατέρας δύο παιδιών, ανέφερε πως την χτύπησε με το αυτοκίνητο δύο τρεις φορές, “πάνω κάτω”, στην άκρη του δρόμου που την είδε, την έβαλε στο πορτ – παγκάζ του οχήματός του και όταν αυτή άρχισε να χτυπάει, σταμάτησε και της έριξε μερικές μαχαιριές για να την “εξουδετερώσει”. Όπως είπε, όταν η επιστήμονας συνέχισε και πάλι να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια, την έπνιξε με τα χέρια του!