Σταδιακή αποδέσμευση, από 1η Οκτωβρίου, των λογαριασμών των συνεπών οφειλετών της εφορίας

Υπογράφηκε από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η υπουργική απόφαση με την οποία δίνεται η δυνατότητα σταδιακής αποδέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών της εφορίας εφόσον είναι συνεπείς στη ρύθμιση των οφελών τους. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών παρέχει οδηγίες και παραθέτει παραδείγματα για το πως οι οφελέτες μπορούν να κάνουν χρήση του ευνοικού αυτού μέτρου και να αποδεσμεύσουν σταδιακά τους δεσμευμένους λογαριασμούς τους. Η απόφαση σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου θα ισχύσει απο τη 1.10.2019.

Ad - Διαφήμιση

Η υποβολή της αίτησης για την προοδευτική αποδέσμευση λογαριασμού γίνεται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους πολίτες, με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών taxis σε ειδική εφαρμογή στον δικτυακό τόπο www.aade.gr.

Ο αιτών καταχωρεί τον κωδικό αριθμό του δεσμευμένου λογαριασμού που έχει επιλέξει για τον περιορισμό της κατάσχεσης.

Μετά την ηλεκτρονική καταχώριση της αίτησης, ο οφειλέτης ενημερώνεται από την ηλεκτρονική εφαρμογή για το ποσό του περιορισμού.

Ο περιορισμός χορηγείται για ένα μοναδικό λογαριασμό και ισχύει για 1 μήνα από την ημερομηνία χορήγησής του, ξεκινώντας από την πρώτη ημέρα του μήνα που ακολουθεί το μήνα υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση αυτού. Ο περιορισμός ανανεώνεται μηνιαίως, εφόσον συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις.