Εύβοια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Για δεύτερη νύχτα οι Πυροσβέστες συνέχισαν να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές που μαίνονται σε τέσσερα συνολικά μέτωπα στην Εύβοια. Σήμερα το πρωί η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη, ωστόσο δόθηκε εντολή σε δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού.

Από την Παρασκευή επιχειρούν δυνάμεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στην περιοχή επιχειρούν 331 πυροσβέστες με 101 οχήματα ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 12 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου, η ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, την ώρα που οι πυροσβέστες έδιναν τη δική τους μάχη στα τρία κύρια μέτωπα, ανακάλυψαν και νέο μέτωπο στο Τραχήλι. Για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες δόθηκε εντολή προληπτικά να εκκενωθεί το χωριό αλλά την τελευταία στιγμή, όπως και την Πέμπτη, ο άνεμος άλλαξε πορεία και έτσι ο κίνδυνος απομακρύνθηκε από το συγκεκριμένο χωριό.

Σε ορισμένες περιοχές οι άνεμοι έφτασαν ακόμη και τα εννιά μποφόρ γεγονός το οποίο δυσκόλεψε τις κινήσεις από την πλευρά των πυροσβεστών. Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και στο χωριό Θαρούνια, χωρίς όμως η φωτιά να πλησιάσει τα σπίτια.