Φωτιά στην Εύβοια: Συνελήφθη ένας 64χρονος που έκαιγε ξερά χόρτα έξω από το σπίτι του

Ενώ υπήρχε αισιοδοξία χθες το βράδυ και το μέτωπο στα Μανίκια προσπαθούσε να το θέσει υπό έλγχο η πυροσβεστική, ελάχιστα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα και  ξέσπασαν ταυτόχρονα δυο νέες εστίες στην ευρύτερη περιοχή με αρκετή απόσταση μεταξύ τους κοντά στα χωριά Πυργί και Άγιος Γεώργιος.

Οι άνεμοι δυστυχώς τα ξημερώματα εντάθηκαν και πάλι με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνει και πάλι ανεξέλεγκτη. Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Μακρυχωρίου Ευβοίας και μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο στο κοντινό χωριό της Σέτας, με ενέργειες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Τα ξημερώματα, έγινε εκ νέου εισήγηση για την προληπτική εκκένωση ακόμη τεσσάρων χωριών και συγκεκριμένα, του Νεοχωρίου, της Δάφνης, του Γαβαλά και του Λοφίσκου που ολοκληρώθηκαν με την μεταφορά κατοίκων σε ασφαλή σημεία.

Οι εικόνες που επικρατούσαν τα ξημερώματα ήταν δραματικές με τους κατοίκους να σπεύδουν να απομακρυνθούν. Μέχρι στιγμής πάντως δεν φαίνεται να έχει υποστεί ζημιές κανένα σπίτι.

Συνολικά, στις τρεις πυρκαγιές της ευρύτερης περιοχής επιχειρούν δυνάμεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, και Πελοποννήσου. Αναλυτικά: 175 πυροσβέστες με 78 οχήματα, 60 πυροσβέστες πεζοπόρων τμημάτων, 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 12 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου. Με το πρώτο φως επιχειρούν από αέρος 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Ένας 64χρονος που προσπάθησε να κάψει υπολείμματα καλλιεργειών κατηγορείται πως έβαλε την φωτιά το μεσημέρι της Πέμπτης στα Μανίκια της Εύβοιας.

Οι ανακριτικοί υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Κύμης συνέλαβαν τον 64χρονο και θα τον οδηγήσουν με την διαδικασία του αυτοφώρου στην δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η φωτιά ξεκίνησε από τον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού του.