Κάτω από τη βάση οι μισοί υποψήφιοι

Τα στοιχεία των πανελληνίων που δημοσιοποιήσε το υπουργείο Παιδείας δείχνουν το μέγεθος της δυσκολίας των θεμάτων που διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2019.

Ad - Διαφήμιση

Στα Μαθηματικά το 73,96% έγραψε κάτω από τη βάση και στη Βιολογία το ποσοστό είναι 71,92% ενώ στην Χημεία το 42,59% έγραψε κάτω απο την βάση.

Ακόμη και στην Νεοελληνική Γλώσσα το 27,66% των υποψηφίων έγραψαν κάτω από την βάση ενώ στην Ιστορία αν και φάνηκαν αναμενόμενα τα θέματα το 52,275 έγραψε κάτω από το όριο του 10. Οι αριστούχοι θα είναι μετρημένοι στα δάκτυλα αφού κατά μέσω όρο σε όλα τα μαθήματα μόλις το 5,93% έγραψε πάνω από 19 έως 20.

Όσοι πιστεύουν ότι αδικήθηκαν στη βαθμολογία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στα γραπτά τους. Προκειμένου να γίνει αυτό θα πρέπει τον Σεπτέμβριο να καταθέσουν σχετική αίτηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου υπάγεται το σχολείο στο οποίο κοινοποιήθηκαν οι βαθμοί των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν.

Μαζί με την αίτηση συνυποβάλλεται σχετικό παράβολο το οποίο υποχρεωτικά εκδίδεται ηλεκτρονικά από την εφαρμογή e-παράβολο, στην κατηγορία «Επίδειξη γραπτών δοκιμίων Πανελλαδικών Εξετάσεων» με κωδικό «1390» (ποσού 80 ευρώ) για την επίδειξη περισσοτέρων των τριών γραπτών δοκιμίων. Οι υποψήφιοι λαμβάνουν γνώση των γραπτών δοκιμίων τους με επίδειξη σε φωτοτυπία, ενώ δεν προβλέπεται η χορήγηση αντιγράφων. Η επίδειξη των γραπτών δοκιμίων θα γίνεται κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου στη Διεύθυνση όπου υποβλήθηκαν οι αντίστοιχες αιτήσεις, στον ίδιο τον ενδιαφερόμενο (ή και παρουσία του γονέα ή του κηδεμόνα του, εφόσον ο υποψήφιος το ζητήσει) και σύμφωνα ε το χρονοδιάγραμμα που θα ανακοινώνεται από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις ανάλογα με τον αριθμό των γραπτών.