Γιατί τα κουνούπια προτιμούν εσάς από τον διπλανό σας

Δέκα πράγματα που προτιμούν τα ενοχλητικά κουνούπια

Γρήγορος μεταβολισμός

Τα κουνούπια λατρεύουν την χοληστερίνη και σύμφωνα με μελέτες, έχετε περισσότερες πιθανότητες να σας επισκεφτούν.

Κατανάλωση αλκοόλ

Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως η κατανάλωση ακόμα και μιας μπύρας μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες να σας προτιμήσουν τα κουνούπια.

Βακτήρια του δέρματος

Εάν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα κουνούπια τείνουν να στοχεύουν τους αστράγαλους, η απάντηση βρίσκεται στα βακτήρια στην συγκεκριμένη περιοχή του δέρματος σας.

Πιο συγκεκριμένα τα μικρόβια που προκαλούν τις δυσάρεστες οσμές στα πόδια προσελκύουν κουνούπια.

Τύπος αίματος

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως τελικά τα κουνούπια έχουν προτιμήσεις σε συγκεκριμένες ομάδες αίματος, με την Ο να είναι ιδιαίτερα ανάρπαστη. Εάν έχετε την συγκεκριμένη ομάδα αίματος έχετε δύο φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να σας επισκεφτεί ένα κουνούπι από ότι εάν είχατε ομάδα αίματος Α, η οποία βρίσκεται χαμηλά στις προτιμήσεις των κουνουπιών.

Εκκρίσεις και σωματικά υγρά

Το 85% των ανθρώπων εκκρίνουν ένα χημικό συστατικό στα σωματικά υγρά τους το οποίο υποδηλώνει την ομάδα αίματος τους. Τα κουνούπια τείνουν να προτιμούν ανθρώπους που ανήκουν σε αυτή την μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, ανεξάρτητα από την ομάδα αίματος τους.

Ανάσα και διοξείδιο του άνθρακα

Τα κουνούπια μπορούν να σας ανιχνεύσουν από απόσταση 50 μέτρων χάρη στο διοξείδιο του άνθρακα που βρίσκεται στην αναπνοή σας.

Οι εύσωμοι άνθρωποι τείνουν να έχουν μεγαλύτερες αναπνοές, κάτι που σημαίνει ότι απελευθερώνουν μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, με αποτέλεσμα να είναι πιο ορατοί στα κουνούπια.

Το στυλ σας

Τα κουνούπια έλκονται από τα σκούρα χρώματα.

Ο ιδρώτας σας

Τα κουνούπια προσελκύονται από τις μυρωδιές του γαλακτικού οξέος, του ουρικού οξέος και της αμμωνίας που βρίσκονται στον ιδρώτα.

Το μωρό σας

Οι έγκυες γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να τους επισκεφτούν τα κουνούπια. Αυτό συμβαίνει τόσο γιατί έχουν μεγαλύτερες ανάσες (και άρα μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα στην αναπνοή τους), αλλά και γιατί οι κοιλιές τους είναι πιο θερμές λόγω της εγκυμοσύνης.

Η φυσική άμυνα

Τέλος, υπάρχει μια μερίδα τυχερών που δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, καθώς εκκρίνουν ένα χημικό συστατικό που καλύπτει την μυρωδιά του ιδρώτα τους. Αυτό τους καθιστά ουσιαστικά αόρατους στα κουνούπια και αποτελεί φυσική άμυνα.