Την κατάργηση της άρνησης από τον εμβολιασμό λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων ψήφισε η Ν. Υόρκη

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης, που είναι αντιμέτωπη με επιδημία ιλαράς ψήφισε την Πέμπτη υπέρ της κατάργησης της θρησκευτικής εξαίρεσης βάσει της οποίας οι γονείς μπορούσαν μέχρι πρότινος να μην κάνουν τα υποχρεωτικά εμβόλια τα παιδιά τους.

Ad - Διαφήμιση

Έπειτα από έντονη συζήτηση τα δύο σώματα του κοινοβουλίου της πολιτείας ψήφισαν κατά πλειοψηφία υπέρ του εν λόγω μέτρου.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι αντιμέτωπη από το φθινόπωρο με επιδημία ιλαράς σε δύο περιοχές: στην πόλη της Νέας Υόρκης, κυρίως στις συνοικίες του Μπρούκλιν όπου υπάρχει μεγάλος πληθυσμός υπερορθόδοξων Εβραίων και έχουν καταγραφεί 588 κρούσματα από τον Οκτώβριο, και στην κομητεία Ρόκλαντ, όπου επίσης ζουν πολλοί υπερορθόδοξοι Εβραίοι και έχουν καταγραφεί 266 κρούσματα.

Η ιδιαίτερα μολυσματική ασθένεια, η οποία ενδέχεται να έχει θανατηφόρες επιπλοκές, έφτασε στις ΗΠΑ από ταξιδιώτες που είχαν επισκεφθεί το Ισραήλ. Ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα, τα οποία μεταξύ άλλων προβλέπουν ότι τα σχολεία δεν μπορούν να δέχονται παιδιά τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της ιλαράς, εκτός κι αν υπάρχει ιατρικός λόγος, χωρίς ωστόσο να έχει περιοριστεί η επιδημία.