Παιδιά βρήκαν και παρέδωσαν πορτοφόλι με 4.500 ευρώ

Ο 16χρονος Δημήτρης Λάππας με τον 15χρονος Θανάση Ντρίβα μαθητές και χρόνια φίλοι, καθώς επέστρεφαν στο σπίτι τους στο Καρπενήσι, βρήκαν στο δρόμο ένα ποστοφόλι με 4.500 ευρώ. Οι δύο μαθητές αμέσως ενημέρωσαν τους γονείς τους και πήγαν στην Αστυνομία και το παρέδωσαν.

Βρέθηκε ο κάτοχος που είναι  ένας επιχειρηματίας στην περιοχή και ευχαρίστησε και επιβράβευσε τα παιδιά δίνοντάς τους ένα συμβολικό ποσό για την κίνησή τους.

“Δίνουμε στα παιδιά μας τα παραδείγματα που έχουμε πάρει από τους γονείς μας” είπε ο πατέρας του ενός παιδιού. “Ο γιος μου είναι 16 χρονών, έχω και μία κόρη που είναι φοιτήτρια στο τρίτο έτος στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εγώ είμαι πυροσβέστης και γυναίκα μου ασχολείται με τα οικιακά. Βιοπαλαιστές είμαστε, πληρώνουμε δύο ενοίκια, ένα για το σπίτι που μένουμε και ένα για το σπίτι της κόρης μου που σπουδάζει στην Αθήνα. Αλλά, δίνουμε στα παιδιά μας τα παραδείγματα που έχουμε πάρει κι εμείς από τους γονείς μας. Δεν είμαστε από εύπορη οικογένεια, αλλά το παιδί μας δεν θα σκεφτόταν σε καμία περίπτωση να κρατήση χρήματα που δεν είναι δικά του. Είναι αυτονόητο για τα παιδιά ότι τα χρήματα έπρεπε να επιστραφούν σε αυτόν που τα έχασε”.