Προφυλακίστηκε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε μετά την απολογία του ενώπιον της Ε’ τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, ο έμπορος κρεάτων που κατηγορείται για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε, δυόμισι χρόνια μετά την εξαφάνισή του, θαμμένο στην κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορούμενου, στο χωριό Ανατολικό, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Ad - Διαφήμιση

Ο σαρανταεξάχρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι επρόκειτο περί ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως όπως του καταλογίζει το κατηγορητήριο, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του κτηνοτρόφου ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος και επήλθε κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συμπλοκής. Ο ίδιος επανέλαβε ότι ουδεμία οικονομική διαφορά είχε με το θύμα, επιβεβαιώνοντας πάντως ότι προηγήθηκε οικονομική συναλλαγή μεταξύ τους που αφορούσε την αγοροπωλησία ζώων.

«Θεώρησε ότι ήταν “ριγμένος” και ήρθε στους στάβλους να μου ζητήσει το λόγο» ανέφερε περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν την ημέρα κατά την οποία χάθηκαν τα ίχνη του κτηνοτρόφου. Όταν διαπίστωσε το θάνατό του πανικοβλήθηκε και αποφάσισε να ενταφιάσει τη σορό του 59χρονου όπως επίσης και το αγροτικό του αυτοκίνητο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας τους ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης συγγενείς και φίλοι του άτυχου κτηνοτρόφου και επικράτησε ένταση.