Μαλλιά: Τα 6 λάθη που σας… μεγαλώνουν

Το λάθος μήκος των μαλλιών μπορεί να καταστρέψει τη συνολική σας εμφάνιση. Για τον λόγο αυτό οι ειδικοί συνιστούν την προσθήκη όγκου κόβοντας τα μακριά μαλλιά για να τονίσετε τα χαρακτηριστικά σας.

Η ψαλίδα δείχνει τα μαλλιά σας πολύ αδύναμα. Για αυτό, είναι σημαντικό να τα διατηρείτε υγιή προκειμένου να φαίνονται πιο πυκνά και νεανικά.

Μην επιλέγετε τις πιο σκούρες ή ανοιχτές αποχρώσεις, που μπορεί να μην ταιριάζουν με τον τόνο του δέρματός σας. Επιλέξτε ζεστά χρώματα που χαρίζουν νεανική όψη και λάμψη.

Το να κρατάτε την ίδια κόμμωση που είχατε πριν χρόνια, είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε. Ξεχάστε τις παλιές εκδοχές του εαυτού σας και επιλέξτε μία μοντέρνα κόμμωση που είναι κατάλληλη για την ηλικία σας.

Τα ξηρά, εύθραυστα μαλλιά μπορούν να σας προσθέτουν χρόνια. Πρέπει να πίνουμε πολύ νερό, να χρησιμοποιούμε ενυδατικά σαμπουάν και μία εβδομαδιαία μάσκα μαλλιών για να ενυδατώνονται.

Μην ξεχνάτε ότι οι υπερβολικές βαφές, η πολύ συχνή χρήση του σεσουάρ και των προϊόντων styling που περιέχουν χημικά, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην ποιότητα των μαλλιών σας.

Μετά την εμφάνιση των πρώτων γκρίζων μαλλιών αρκετές γυναίκες επιλέγουν σκουρόχρωμες αποχρώσεις, αλλά αυτό είναι λάθος, διότι μπορεί να τις κάνουν να δείχνουν μεγαλύτερες και να τονίζουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Όσον αφορά την ένταση είναι σημαντικό να βρείτε την ισορροπία. Ο υπερβολικός όγκος μπορεί να σας κάνει να δείχνετε μεγαλύτερες. Συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας για να σας προτείνει ένα σαμπουάν που θα χαρίσει όγκο στα μαλλιά σας και θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το υπερβολικό styling.

Οι αφέλειες είναι μία κολακευτική επιλογή για τις μεγαλύτερες γυναίκες, καθώς θα τονίσουν τα μάτια σας και θα σας βοηθήσουν να κρύψετε τις ρυτίδες στο μέτωπο.