Δείτε πόση έκπτωση δικαιούστε σε διόδια, ΚΤΕΛ, πλοία και αεροπλάνα για να ψηφίσετε

Εκπτώσεις και δωρεάν εισιτήρια σε όσους συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία θα προσφέρουν κάποιες ακτοπλοϊκές και αεροπορικές εταιρίες. Έκπτωση στην τιμή του κανονικού εισιτηρίου πτήσεων της AEGEAN AIRLINES και της OLYMPIC AIR, παρέχεται στους δικαστικούς αντιπροσώπους για τη άσκηση των καθηκόντων τους κατά τις προσεχείς εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο και την αυτοδιοίκηση.

Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, η AEGEAN προσφέρει ειδικό ναύλο 45 ευρώ ανά διαδρομή (συν τους φόρους αεροδρομίων και λοιπές χρεώσεις) για όλο το εσωτερικό δίκτυό της. Στην τιμή περιλαμβάνεται μια χειραποσκευή μέχρι οκτώ κιλά.

Έκπτωση 30% στα εισιτήρια από ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Εκπτωση 30% στις τιμές των εισιτηρίων προσφέρει στους επιβάτες της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι οποίοι θα επιλέξουν την υπηρεσία για να ταξιδέψουν ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Η έκπτωση για τους επιβάτες ισχύει από τις 23 έως και 29 Μαΐου 2019, αλλά και μέχρι τις 4 Ιουνίου, εάν υπάρξουν επαναληπτικοί γύροι εκλογών.

Η έκπτωση χορηγείται με την επίδειξη της ταυτότητας και βεβαίωση του τόπου άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Έκπτωσεις στα ακτοπλοϊκά

– Η εταιρεία GOLDEN STAR FERRIES χορηγεί δωρεάν μεταφορά στους δικαστικούς αντιπροσώπους και στα οχήματά τους που πρόκειται να παραστούν στον τόπο άσκησης των καθηκόντων τους. Οι δικαιούχοι προκειμένου να παραλάβουν τα μηδενικά εισιτήρια οφείλουν να προσκομίζουν αντίγραφο του διορισμού τους στα κατά τόπους λιμενικά γραφεία της εταιρείας. Η προσφορά ισχύει στα ατομικά εισιτήρια των δικαστικών αντιπροσώπων και στα εισιτήρια των Ι.Χ. ή δικύκλων τους.

– Η εταιρεία ZANTE FERRIES παρέχει δωρεάν εισιτήρια ατομικά και Ι.Χ. σε όλους τους δικαστικούς αντιπροσώπους και επιπλέον πέραν αυτών στους μετέχοντες στην εκλογική διαδικασία η οποία θα διενεργηθεί στα νησιά : Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο, Θήρα (γραμματείς και εφορευτικές επιτροπές με απαραίτητη προϋπόθεση την επίδειξη του διορισμού τους).

– Η εταιρεία ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε., πλοιοκτήτρια εταιρεία του Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΣ που εκτελεί το δρομολόγιο:
i. Πειραιά – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμο και επιστροφή
ii. Πειραιά – Κύθηρα – Κίσσαμο και επιστροφή
iii. Γύθειο – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμο και επιστροφή παρέχει δωρεάν μετακίνηση στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής (και τα οχήματά τους) και τους εφόρους δικαστικών αντιπροσώπων (και τα οχήματά τους). Σημειώνεται ότι για την παροχή της δωρεάν μετακίνησης είναι απαραίτητη η επίδειξη της απόφασης διορισμού τους.

– Η εταιρεία ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ Ν.Ε., πλοιοκτήτρια εταιρεία του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ που εκτελεί το δρομολόγιο: Νεάπολη – Κύθηρα – Αντικύθηρα και επιστροφή, όπως ενημέρωσε με το από 10.5.2019 έγγραφό της, παρέχει δωρεάν μετακίνηση στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής (και τα οχήματά τους) και τους εφόρους δικαστικών αντιπροσώπων (και τα οχήματά τους).

Σημειώνεται ότι για την παροχή της δωρεάν μετακίνησης είναι απαραίτητη η επίδειξη της απόφασης διορισμού τους.

– Η εταιρεία FAST FERRIES προσφέρει δωρεάν τα ατομικά εισιτήρια και τα εισιτήρια των οχημάτων των αντιπροσώπων δικαστικής αρχής και των εφόρων δικαστικών αντιπροσώπων για τις μετακινήσεις τους με τα πλοία της εταιρείας. Η κράτηση και έκδοση των εισιτηρίων με την έκπτωση, θα γίνεται από τα κεντρικά λιμενικά γραφεία μας, με την επίδειξη της απόφασης διορισμού των ενδιαφερόμενων.

Δωρεάν διέλευση στα διόδια

Χωρίς να καταβάλουν διόδια θα διέρχονται την Κυριακή οι πολίτες σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και στην Αττική Οδό, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους στις επερχόμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.

Οι ελεύθερες διελεύσεις από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα ισχύσουν την Κυριακή 26 Μαΐου 00:00 ως τις 24:00.

Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα μεταβούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, θα είναι ελεύθερη η διέλευση τους από τους σταθμούς διοδίων από την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 6:00 έως και την Δευτέρα 27 Μαΐου στις 24:00, με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης του δικαστικού αντιπροσώπου και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας τους.

Ειδικότερα, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών ΙΧ και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους εξής οδικούς άξονες:

Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα- Κόρινθος- Πάτρα- Παράκαμψη Πάτρας (Ολυμπία Οδός)
Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου
Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και Λεύκτρο- Σπάρτη (Μορέας)
Αυτοκινητόδρομος Ιόνια οδός και τμήμα ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση- Σκάρφεια
Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια- Ράχες
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ( Ράχες– Κλειδί)
Εγνατία Οδός
Αττική Οδός
Η ίδια απόφαση αφορά και την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Έκπτωση στα ΚΤΕΛ στους ψηφοφόρους 25% επί των ισχυουσών τιμών των ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ εισιτηρίων, μόνο για τις διανομαρχιακές μετακινήσεις, κατά τα χρονικά διαστήματα :

α) από 24 έως και 28 Μαΐου 2019 για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές και

β) από 31 Μαΐου έως και 4 Ιουνίου 2019 για τις επαναληπτικές.

Η έκπτωση αφορά, επιπλέον, τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους εφόρους τους.

Υπογραμμίζεται ότι η έκπτωση είναι επί των κανονικών εισιτηρίων. Δεν δίνεται δηλαδή κάποιο επιπλέον κίνητρο π.χ. στους φοιτητές ή στους πολύτεκνους κλπ, που ιδίως μετακινούνται με ΚΤΕΛ και αντιμετωπίζουν συνήθως σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, να πάνε να ψηφίσουν, καθώς αυτοί δεν εκδίδουν κανονικό αλλά μειωμένο.