Τι σημαίνουν τα ονόματα που έδωσαν στο μωρό τους ο Χάρι και η Μέγκαν

Τα ονόματα του μωρού του Χάρι και της Μέγκαν ανακοινώθηκαν κατά την πρώτη του συνάντηση με την προγιαγιά του Βασίλισσα Ελισάβετ και τον προπάππου του, Πρίγκιπα Φίλιππο.

Το μωρό θα ακούει στο όνομα  Άρτσι Χάρισον Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ.

Τι σημαίνει το όνομα Άρτσι

Το όνομα Archie έχει αγγλικές και σκωτσέζικες ρίζες και είναι η κομμένη εκδοχή του Άρτσιμπαλντ. Σημαίνει, αυθεντικός και γενναίος.

Τι σημαίνει το όνομα Χάρισον

Το δεύτερο όνομα που δόθηκε στον μπέμπη, το Harrison σημαίνει «ο γιος του Χάρι». Είναι σαφώς μια κίνηση που έκανε η Μέγκαν Μαρκλ προς τιμήν του συζύγου της Πρίγκιπα Χάρι.

Τα επίθετα Mountbatten-Windsor

Αυτά είναι τα επίθετα που παίρνουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που δεν έχουν τίτλους ευγενείας. Πριν από το 1917, η οικογένεια δεν είχε επίθετο και τα μέλη της χρησιμοποιούσαν το όνομα του Οίκου στον οποίο ανήκαν. Όμως, ο Γεώργιος ο 5ος ο παππούς της Βασίλισσας υιοθέτησε το επίθετο Γουίνδσορ. Και το Μαουντμπάτεν προστέθηκε γιατί ήταν το επίθετο της οικογένειας του Πρίγκιπα Φίλιππου.

Η ανακοίνωση του ονόματος του μικρού Άρτσι έγινε αφού τον συνάντησαν η προγιαγιά και ο προπάππος του Βασίλισσα Ελισάβετ και Πρίγκιπας Φίλιππος και η γιαγιά του και μητέρα της Μέγκαν, Ντόρια Ράγκλαντ.