Αντηλιακές μεμβράνες

Οι αντηλιακές μεμβράνες προσθέτουν στιλ σε ένα αυτοκίνητο και είναι ένας από τους κύριους λόγους που πολύς κόσμος κατέφευγε στην τοποθέτηση τους. Ο άλλος λόγος είναι η προστασία που προσφέρουν από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Οι αντηλιακές μεμβράνες όμως μπορούν και μπλοκάρουν σημαντικό μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η θερμοκρασία στην καμπίνα να διατηρείται σε σημαντικά πιο ανεκτά επίπεδα, ειδικά τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, περιορίζοντας αισθητά την χρήση του air condition ή o αυτόματου κλιματισμού με σημαντικά οφέλη στην κατανάλωση καυσίμου αλλά και στην συντήρηση του συστήματος. Επιπλέον, η τοποθέτησή τους προστατεύει σε μεγάλο βαθμό τα παιδιά που βρίσκονται εντός του οχήματος.

Παράλληλα οι μεμβράνες μειώνουν σημαντικά και τις αντανακλάσεις και αυτό συνεισφέρει και στα επίπεδα ασφάλειας κατά την οδήγηση αφού ο οδηγός επιβλέπει καλύτερα το δρόμο και τα μάτια του κουράζονται λιγότερο κατά την οδήγηση άρα και τα επίπεδα συγκέντρωσης του διατηρούνται υψηλά.

Η τοποθέτηση και χρήση των αντηλιακών μεμβρανών σε οχήματα είναι νόμιμη στην χώρα μας εφόσον αυτές πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές σχετικά με την διαπερατότητα του φωτός για τα εμπρός παράθυρα και παρμπρίζ. Στο τελευταίο ακόμη και μια σχεδόν διάφανη μεμβράνη μπορεί να μπλοκάρει ένα σημαντικό μέρος του φωτός και φυσικά τις υπεριώδεις ακτινοβολίες.

Η τοποθέτηση των αντηλιακών μεμβρανών πρέπει να γίνεται από πιστοποιημένους επαγγελματίες κάτι που μας εγγυάται την σωστή τους τοποθέτηση, την βελτιστοποίηση της διάρκειας ζωής τους αλλά και την δική μας ασφάλεια.