Μαθήματα Ιστορίας ξανά με τη Μαρία Ευθυμίου στον Δήμο Αιγάλεω

Η Μαρία Ευθυμίου έρχεται για τρίτη φορά στο Αιγάλεω με ένα κύκλο τριών μαθημάτων και θέμα «Η Επανάσταση του 1821: ένα δύσκολο εγχείρημα μιας περίπλοκης κοινωνίας».

Ad - Διαφήμιση

Τα μαθήματα, που είναι προσφορά του Πανεπιστημίου Αθηνών για τα 200 χρόνια της Επανάστασης, θα πραγματοποιηθούν στον χώρο πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι-Γ Βρανάς» τις παρακάτω μέρες και ώρες:

Τετάρτη 22/5/2019, 5:30-9:00
Δευτέρα 3/6/2019, 5:30-9:00
Τετάρτη 12/6/2019, 5:30-9:00


Η Μαρία Ευθυμίου γεννήθηκε στην Λάρισα, το 1955. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Πρώτου και Δευτέρου Κύκλου στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Από το 1981 είναι μέλος του ΔΕΠ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο διδάσκει Ελληνική Ιστορία της περιόδου της Τουρκοκρατίας, καθώς και Παγκόσμια Ιστορία. Στην παρούσα περίοδο βρίσκεται στην βαθμίδα της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας.

Ως προσφορά του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών προς το ευρύτερο κοινό, από επταετίας, διδάσκει κύκλους Ιστορίας σε Δήμους, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Κέντρα Απεξάρτησης και Φυλακές της χώρας. Μέχρι στιγμής, έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα αυτά περί τα 15.000 άτομα. Κατά την έναρξη λειτουργίας τους και προκειμένου να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες διδασκαλίας, έχει, κατά διαστήματα, διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καθώς και στο Τμήμα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει διδαχθεί επτά ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, τουρκικά, αλβανικά.

Έχουν εκδοθεί τρία της βιβλία [Rhodes et sa région élargie au XVIIIe siècle; Les activités portuaires, 1988· Εβραίοι και Χριστιανοί στα τουρκοκρατούμενα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου: οι δύσκολες πλευρές μιας γόνιμης συνύπαρξης, 1992· La société grecque sous la domination ottomane; Economie, identité, structure sociale et conflits (επιμ.), 2010] καθώς και περί τα πενήντα της άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και σε Πρακτικά Διεθνών Συνεδρίων Ιστορίας.