Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου για τη διεκδίκηση της επιστροφής των 4 Σιντριβανιών του Πύργου ”Παλατάκι” στο Φυσικό τους Χώρο

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα, μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής,  τη διεκδίκηση της επιστροφής των τεσσάρων (4)  σιντριβανιών, που πλαισίωναν τον Πύργο  «Παλατάκι»  και κοσμούσαν τον περίβολο του κτιρίου στο πρόσφατο ιστορικό παρελθόν.

Ad - Διαφήμιση

Μετά την ολοκλήρωση πολύχρονης έρευνας,  εντοπίστηκαν και τα τέσσερα (4) σιντριβάνια του Πύργου «Παλατάκι», τα οποία είχαν πωληθεί στο Δήμο Αθηναίων,  το 1963.

Η επιστροφή των τεσσάρων (4) σιντριβανιών του Πύργου «Παλατάκι»  στο φυσικό τους χώρο, αποτελεί ιδιαίτερης σημασίας ζήτημα για το Δήμο μας, καθώς αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα ενός ολοκληρωμένου ιστορικού χώρου, μνημείου της σύγχρονης ιστορίας μας, σπουδαίου φυσικού κάλους και αρχιτεκτονικής δομής.

Με την ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. αλλά και στη συνέχεια με κατάλληλα σχεδιασμένες και συγκεκριμένες ενέργειες,  επισκέψεις και αιτήματα, θα συνεχίσουμε ώστε να συμπληρωθούν τα  ιστορικής σημασίας κομμάτια, που λείπουν από ένα μνημείο – κόσμημα για ολόκληρη τη Δυτική Αττική.

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου