Μεγάλο έργο ανάπλασης και αντιπλημμυρικής προστασίας, μετά από πολλά χρόνια στο Ίλιον

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην 11η συνεδρίαση του, την Μεγάλη Τρίτη 23 Απρίλη, έπειτα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζόκα, ενέκρινε ένα  ακόμη  σημαντικό  έργο  για τη Δυτική Αθήνα.

Ad - Διαφήμιση

Πιο συγκεκριμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε:

► τη  σύναψη και τους όρους προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του  Δήμου Ιλίου  για τo έργο με τίτλο:

«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ», προϋπολογισμού 5.340.000,00 ευρώ

Πρόκειται για την  ανάπλαση της οδού Αγ. Νικολάου από ρυμοτομική σε ρυμοτομική γραμμή, με βελτίωση της λειτουργικότητας και της προσβασιμότητας της.

Προβλέπονται η διαπλάτυνση και οι επιστρώσεις των πεζοδρομίων, η βελτίωση των οδικών υποδομών για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά, αισθητηριακά ή άλλα προβλήματα, η οδοστρωσία – ασφαλτοστρώσεις, η αναβάθμιση του οδοφωτισμού με φωτιστικά νέας τεχνολογίας (led), η κατασκευή των απαιτούμενων έργων αποχέτευσης όμβριων και ακαθάρτων (σωληνώσεις – φρεάτια), οι διαβάσεις πεζών, οι λωρίδες στάσης και στάθμευσης οχημάτων, οι δενδροφυτεύσεις, η εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος κλπ.

Ειδικότερα, θα γίνουν παρεμβάσεις επί της οδού Αγίου Νικολάου, για μήκος περίπου 1.350 μ και σε συνολική επιφάνεια (συμπεριλαμβανομένων των κάθετων οδών για μικρό μήκος από την αξονοδιασταύρωσή τους) 25.600 μ2. Ενδεικτικά και κατά προσέγγιση πρόκειται να τοποθετηθούν 3.300 μ κράσπεδα, να επιστρωθούν 10.000 μ2 πεζοδρομίων, να φυτευτούν 135 δένδρα, να τοποθετηθούν 80 απορριμματοδέκτες, 155 ιστοί οδοφωτισμού με φωτιστικά σώματα τύπου led και 2.000 μ. καλωδίου οπτικών ινών. Επιπλέον θα γίνουν οδοστρωσία και ασφαλτικά σε επιφάνεια περίπου 16.500 μ2, θα  κατασκευασθούν 80 φρεάτια υδροσυλλογής, 135 φρεάτια επίσκεψης (όμβριων ή ακαθάρτων) και 200 φρεάτια ΟΚΩ.

Ο προϋπολογισμός  ανέρχεται στο ποσό των 5.340.000,00  ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής (ΚΑΕ 9781.03.022).