Ξέσπασαν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη στη δίκη

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.

Ad - Διαφήμιση

Αιτία ήταν ένας μάρτυρας και πρώην συνσπουδαστής του αδικοχαμένου Βαγγέλη, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είχε καταθέσει τα πάντα με λεπτομέρειες ανακριτικά και προανακριτικά, στη δίκη άρχισε να… μη θυμάται τι είχε συμβεί.

Πρόκειται για τον ίδιο μάρτυρα, ο οποίος είχε πει στον ανακριτή ότι είχε δει και συγκεκριμένο video από κινητό άλλου σπουδαστή. Τα περιστατικά τα είχε περιγράψει, μάλιστα, με κάθε λεπτομέρεια. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο δικαστήριο, εμφανίστηκε έχοντας «ξεχάσει» τα πάντα.

Κατέθεσαν συνολικά 7 μάρτυρες, όλοι πρώην φοιτητές στην Γαλακτοκομική Σχολή. Η πρόεδρος και ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησαν από τους μάρτυρες να καταθέσουν περιστατικά στα οποία ήταν οι ίδιοι αυτόπτες, ενώ όταν αναφερόταν σε καταστάσεις τις οποίες, όπως είπαν, πληροφορήθηκαν τους ζητήθηκε να κατονομάσουν την πηγή γνώσης.

Οι περισσότεροι χαρακτήρισαν τα περιστατικά «πειράγματα ή πλάκες», ενώ ένας χαρακτήρισε ακραίες κάποιες καταστάσεις.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, σημείωσε ότι στις ποινικές δίκες έχουμε μεγάλη ένταση, προσθέτοντας πως οι μάρτυρες, ανάλογα με το τι προσλαμβάνει ο καθένας είναι λογικό να πέφτουν σε κάποιες μικρές αντιφάσεις, παρεκκλίσεις, μετά από καιρό, στο ακροατήριο.

Η μητέρα του σηκώθηκε από την αίθουσα και βγήκε έξω κλαίγοντας: «Βρέθηκε το παιδί μου νεκρό! Δεν έχασα το πορτοφόλι μου».

«Δεν είσαι άντρας» είπε ο πατέρας του Βαγγέλη, απευθυνόμενος σε έναν μάρτυρα. «Να το γράψεις στο κούτελο σου, δεν είσαι άνδρας».