Μητσοτάκης: Η Συμφωνία των Πρεσπών προσέβαλε τους Έλληνες, ο Τσίπρας την αντάλλαξε με τις συντάξεις

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές ακόμα και αύριο. «Αν θέλει να τις προκηρύξει και αύριο. Γιατί κάθε μέρα που περνάει, κάθε εβδομάδα που περνάει, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το χρόνο των εθνικών εκλογών.

Τόνισε ότι στόχος της ΝΔ «είναι όχι μόνο να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές, αλλά να κερδίσουμε με μία ευρεία νίκη και στις εθνικές εκλογές».

“Για μένα η κάθε δημοσκόπηση είναι η καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες” σημείωσε και προσέθεσε ότι “αυτό το οποίο μου λένε οι συμπολίτες μου, δεν είναι τόσο «τιμωρήστε τον ΣΥΡΙΖΑ, κάντε πιο σκληρή αντιπολίτευση», αλλά δύο πράγματα. Πρώτον, «δεν αντέχουμε άλλο» διότι η κοινωνία είναι καταπιεσμένη και η μεσαία τάξη εξοντωμένη από τους φόρους. Και δεύτερον, «πες μας τι μπορείς να κάνεις εσύ, για να μας κάνεις τη ζωή μας καλύτερη». Οι ευρωεκλογές, λοιπόν, εφόσον δεν έχουμε ως τότε εθνικές εκλογές, θα είναι μία ευκαιρία, να μιλήσουμε και γι’ αυτό. Για το σχέδιο μας για την επόμενη μέρα, πρωτίστως για την οικονομία, αλλά και για όλα τα θέματα που τους αφορούν”. Απαντώντας σε ερώτηση για το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στα Σκόπια, ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε όχι μόνο την υποκρισία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και το θράσος του να δηλώνει σήμερα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα ενισχύσει τις ελληνικές επενδύσεις στα Βαλκάνια, τις οποίες η δική του πολιτική υπονόμευσε.
Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας “αντάλλαξε το Μακεδονικό με τις συντάξεις”, απάντησε: “Δεν έχω καμία αμφιβολία γι αυτό” και προσέθεσε ότι “στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται”.