ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ των ομοσπονδιών και των σωματείων

ΤΕΤΑΡΤΗ 3  ΑΠΡΙΛΗ 2019  6:30 το απόγευμα στην ΟΜΟΝΟΙΑ

ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ  –  ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Συνάδελφοι

Τα μνημόνια τέλειωσαν αλλά οι νόμοι και οι “θεσμοί” είναι εδώ.

Για τους πολλούς διαιωνίζουν την φτώχεια και την ανέχεια στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, της προσέλκυσης επενδυτών, της στήριξης στη λεγόμενη “υγιή επιχειρηματικότητα” σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων. Τυράκι οι ρυθμίσεις, δηλαδή περάστε από το πάγκο, δεχόμαστε και με δόσεις, αρκεί να πληρώνεις τα τρέχοντα.

Ταυτόχρονα τα δωράκια στους μεγαλοεπιχειρηματίες συνεχίζονται, με την μείωση των φορολογικών τους συντελεστών, της φορολόγησης από 15% σε 10% των διανεμόμενων κερδών από μερίσματα, απαλλαγή από δημοτικά τέλη και ηλεκτροφωτισμό των μεγαλοεπενδυτών στα λιμάνια κλπ

Μας μιλούν για προστασία, του κοινωνικού δικαιώματος, στην πρώτη κατοικία αλλά σφίγγουν το ζωνάρι ετοιμάζοντας χιλιάδες κατασχέσεις με βασικό στόχο την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου των τραπεζών.

Πετσοκόβουν κάθε κοινωνικό δικαίωμα και παροχή για τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060… και προσπαθούν να μας πείσουν με φιλοδωρήματα ότι αυτό είναι η κανονικότητα.

Μην τους πιστεύεις.

Πάλεψε για τις δικές σου ανάγκες με τα δικά σου αιτήματα.

Διεκδίκησε:

Επαναφορά του αφορολόγητου στους αυτοαπασχολούμενους. Ατομικό αφορολόγητο 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και των τεκμηρίων. Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.

Δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια για όλους χωρίς προϋποθέσεις.

Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο και τις τράπεζες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. «Κούρεμα» των χρεών των αυτοαπασχολούμενων προς τις τράπεζες, από τα δάνεια που έχουν πάρει, με όριο 30% γι’ αυτούς που έχουν την επιχείρησή τους, 50% γι’ αυτούς που έχουν βάλει λουκέτο και για δάνεια μέχρι 300 χιλιάδες ευρώ. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.

ΤΟ ΔΣ

Στην κινητοποίηση καλούν

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΩΝ – ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ  ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ  – ΣΥΛ. ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΜΗΧΑΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (ΣΙΣΕΜΑ)  – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΟΥΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΩΤΩΝ ” Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ” –  ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ  – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ  – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ  – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΙΔΙ0ΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΔΧ ΑΘΗΝΑΣ – ΕΝ. ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΩΝ-ΒΑΦΕΙΩΝ -ΣΙΔΗΡ/ΡΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ  «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»  – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ- ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  – ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ –  ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ – ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ – ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΑΧΑΡΝΩΝ – ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ – ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ – ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ