Επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια

Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια είναι αυτή του Αλέξη Τσίπρα και πραγματοποιείται αυτή την ώρα.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια:

Στις 11.00 π.μ έγινε η επίσημη τελετή υποδοχής του Αλέξη Τσίπρα στο Κυβερνητικό Μέγαρο και αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα έχει  τετ α τετ συνομιλίες με τον Ζόραν Ζάεφ.

Στις 11.55 π.μ θα συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) και στις 13.00 θα υπογράφουν οι διμερείς συμφωνίες.

Στις 13.30 θα γίνουν ο κοινές δηλώσεις στον τύπο (4 ερωτήσεις από δημοσιογράφους) και στις 14.30 ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας.

Στις 17.30 θα γίνει το Επιχειρηματικό φόρουμ και ομιλίες και στις 19.30 το επίσημο δείπνο

Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα η οποία θα έχει ξεχωριστό πρόγραμα με τη σύζυγο του Ζόραν Ζάεφ.

Τον πρωθυπουργό της Ελλάδας συνοδεύουν στην αποστολή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης και η υφυπουργός Εσωτερικών, Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου.