Εκλογές Τουρκία: “Ήττα” Ερντογάν

Το κόμμα του Ερντογάν «έχασε» για πρώτη φορά από το 1994 την Κωνσταντινούπολη.
Ήττα υπέστη το κόμμα του Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής καθώς μπορεί το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) να συγκέντρωσε ποσοστό 51,8% σε όλη τη χώρα – χάνοντας μόλις 0,2% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές – ωστόσο «έχασε» την Άγκυρα (για πρώτη φορά από το 1994) και τη Σμύρνη ενώ στην Κωνσταντινούπολη είναι σε εξέλιξη ένα εκλογικό θρίλερ ανάμεσα στους υποψηφίους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.

Ad - Διαφήμιση

Με καταμετρημένο το 98,79% των ψήφων σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, η διαφορά ανάμεσα στον Εκρέμ Ιμάμογλου (CHP) και τον Μπιναλί Γιλιντιρίμ (ΑΚΡ) είναι μόλις στο 0,05%.
Οι μικρές διαφορές σε αρκετές πόλεις προϊδεάζουν για αρκετές επανακαταμετρήσεις με το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν να έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα ζητήσει μια τέτοια διαδικασία για την Άγκυρα. «Εντοπίσαμε αρκετές άκυρες ψήφους και παρατυπίες στα περισσότερα από τα 12.158 εκλογικά κέντρα στην Άγκυρα» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΡ, Φατίχ Σαχίν. «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νομικά μας όπλα στο έπακρνον και δεν θα επιτρέψουμε να αλλοιωθεί η θέληση των πολιτών μας στην Άγκυρα» έγραψε ο Σαχίν στο Twitter.