Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας δημιουργείται στον Δήμο Καισαριανής

Μία σημαντική κοινωνική δομή για τη φροντίδα συμπολιτών μας που χρήζουν φροντίδας, προχωρά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Το έργο αφορά στη δημιουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Κοινωνικής Πρόνοιας στον Δήμο Καισαριανής, προϋπολογισμού 2.020.200 ευρώ με ΦΠΑ.

Ad - Διαφήμιση

Συγκεκριμένα, με την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καισαριανής, προωθείται η κατασκευή μονάδας ημερήσιας φιλοξενίας ατόμων, επί των οδών Σεβαστοπούλου και Ανατολικής Θράκης (με 2 υπόγειους και 5 υπέργειους ορόφους), βασισμένη σε βιοκλιματικές αρχές, η οποία θα παρέχει οργανωμένη κοινωνική φροντίδα σε συμπολίτες μας που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και το περιβάλλον τους αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα τους. Παράλληλα θα γίνουν εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου, με τις ανάλογες φυτεύσεις, δαπεδοστρώσεις, περιφράξεις κ.λπ.

Το Κέντρο θα φιλοξενεί άτομα όλων των ηλικιών που χρήζουν ημερήσιας φροντίδας και πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενώ θα λειτουργεί σε συνεργασία και συμπληρωματικά με τις υπόλοιπες Υποδομές Υγείας και τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καισαριανής.