Το ακριβότερο αυτοκίνητο όλων των εποχών

Η Bugatti έκανε αισθητή την παρουσία της στη φετινή Έκθεση Γενεύης με την παρουσίαση της “La Voiture Noire”, ενός μοναδικού μοντέλου που κατασκευάστηκε κατά παραγγελία με τιμή €16,5 εκατομμυρίων ευρώ !

Σύμφωνα με τον CEO της Bugatti, Stephan Winkelmann, η “Voiture Noire” είναι το απόλυτο Grand Turismo, μεταφέροντας το θρύλο της Type 57 SC στο σήμερα. Ένα coupé που συνδυάζει την άνεση μιας λιμουζίνας και τη δύναμη ενός hyper sports car.

Μεταξύ 1936 και 1938 κατασκευάστηκαν μόλις 4 Bugatti Atlantic, κάθε μια με ιδιαίτερες σχεδιαστικές λεπτομέρειες ανάλογα με τις προτιμήσεις το ιδιοκτήτη. Τρία μοντέλα σώζονται μέχρι σήμερα, όμως η Type 57 SC Atlantic “la Voiture Noire“ που οδηγούσε ο ίδιος ο Jean Bugatti (ο μεγαλύτερος γιος του ιδρυτή Ettore Bugatti). Από αυτό το θρυλικό μοντέλο εμπνεύστηκαν οι σχεδιαστές της Bugatti για τη δημιουργία της μοναδικής σύγχρονης “La Voiture Noire”.

Κάθε λεπτομέρεια της “La Voiture Noire” είναι κατασκευασμένη στο χέρι. Το αμάξωμα από ανθρακονήματα σε deep black gloss απόχρωση διατηρεί τις αναλογίες των μοντέλων της Bugatti με την χαρακτηριστική γραμμή σχήματος C στο προφίλ. Στο εμπρός μέρος η γρίλια με το παραδοσιακό σχήμα πετάλου είναι μεγαλύτερη από ποτέ, όπως και οι εισαγωγές αέρα που την πλαισιώνουν.

Οι σχεδιαστικές αναφορές στην Atlantic είναι αρκετές, με πιο χαρακτηριστική το διακριτικό πτερύγιο που διατρέχει την ράχη του μοντέλου και καταλήγει στην ουρά. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν οι έξι (!) απολήξεις της εξάτμισης, όπως και η ενιαία μπάρα LED που ακολουθεί τις έντονες καμπύλες των φουσκωμένων φτερών.