Ανθρωποκυνηγητό με Ρομά από το Χαϊδάρι μέχρι τον Ασπρόπυργο

Άγρια καταδίωξη με Ρομά σημειώθηκε εχθές το μεσημέρι. Οι δύο ληστές, λίγο πριν είχαν εισβάλει σε μονοκατοικία στο Χαϊδάρι.

Ad - Διαφήμιση

Οι δυο ληστές έπεσαν με το αυτοκίνητο τους επάνω σε περιπολικό, προκειμένου να ξεφύγουν από τον αστυνομικό κλοιό, όπου ένας ένστολος τραυματίστηκε και χρειάστηκε να μεταφερθεί για τις πρώτες βοήθειες, στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τρίτης, όταν η ιδιοκτήτρια μονοκατοικίας στο Χαϊδάρι πήρε τηλέφωνο στο “100” και είπε πως στο σπίτι της έχουν μπει δυο άτομα, τα οποία μάλλον είναι ένοπλα.

Την στιγμή που έφθαναν στο σημείο τα πρώτα πληρώματα των περιπολικών της Άμεσης Δράσης, οι δυο Ρομά έβγαιναν από την μονοκατοικία. Αμέσως οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να σταματήσουν επί τόπου. Οι ληστές πέταξαν τα κλοπιμαία και επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει στο σημείο και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους σταματήσουν, με αποτέλεσμα οι δυο ληστές να πέσουν με το όχημα τους επάνω στα περιπολικά και να τραυματίσουν έναν από τους αστυνομικούς.

Αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό. Περιπολικά τις Άμεσης Δράσης και μοτοσυκλετιστές τις ομάδας ΔΙΑΣ ακολούθησαν τους ληστές. Κατά την διάρκεια της καταδιώξης, που κατέληξε σ’ έναν καταυλισμό Ρομά στην περιοχή του Ασπροπύργου, οι κακοποιοί προκάλεσαν ζημιές σε τουλάχιστον πέντε σταθμευμένα αυτοκίνητα, στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο καταυλισμό, αντιμετωπίζοντας έτσι και την αντίδραση των υπολοίπων Ρομά με τους οποίους στην κυριολεξία ήλθαν στα χέρια, καθώς κάλυπταν τους κακοποιούς και δεν επέτρεπαν στους ένστολους να πραγματοποιήσουν έρευνες.

Παρά την αντίσταση που συνάντησαν οι αστυνομικοί, κατάφεραν να συλλάβουν τους δυο Ρομά.