Kόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η αναθεώρηση του Συντάγματος και οι διαφορετικές θέσεις Τσίπρα – Μητσοτάκη για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έδωσαν την αφορμή για νέα σύγκρουση.

Ad - Διαφήμιση

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως σε ένα χρόνο, όταν λήγει η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει ξανά τον Προκόπη Παυλόπουλο και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αποφεύγει να τοποθετηθεί επί του θέματος. “Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν επιθυμεί να ανανεώσει τη θητεία του ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ίσως γιατί δεν θεωρεί ότι είναι καλός Πρόεδρος είτε γιατί έχει τάξει κάπου αλλού τη στήριξή του”. Έκλεισε δε την ομιλία του με ένα μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το ΚΙΝΑΛ: «Όσα σχέδια κι αν κάνετε, όσες θέσεις κι αν έχετε μοιράσει μεταξύ σας, κρατήστε τις ορέξεις σας. Με 90 βουλευτές που θα αθροίζετε μαζί στην επόμενη Βουλή, Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν βγάζετε».

Απαντώντας στην δευτερολογία του πρωθυπουργού και στις αιτιάσεις του για την στάση της ΝΔ απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «Σας απασχολεί η διαχείριση ήττας, γιατί ασχολείστε με το τι θα κάνει η ΝΔ στην βεβαιότητα ότι θα κερδίσει τις εκλογές; Έχουμε άριστη σχέση, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον σέβομαι ιδιαίτερα και θεωρώ ότι εκτελεί άριστα τα καθήκοντά του».