Συνέντευξη τύπου Θεοδώρου Λάππα

Σε μια εξωστρεφή κίνηση για την πόλη η Παράταξη Πετρούπολη μαζί προχώρησε σε μια διαδραστική συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα στο πολιτιστικό κέντρο Πετρούπολης κατά την οποία είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και οι πολίτες μέσω του διαδικτύου. Με το δίλημμα στασιμότητα ή ανάπτυξη όρισε τους άξονες για μια σύγχρονη και ευρωπαϊκή πόλη μέσα από μια πολιτική και πολιτιστική αλλαγή. Με κύρια χαρακτηριστικά τη συνέπεια, τις παρεμβάσεις και τις τοποθετήσεις από τον θώκο της αντιπολίτευσης ο Θεόδωρος Λάππας ανέδειξε την παρουσία της παράταξης στα πολιτικά δρώμενα του δήμου ενώ άσκησε κριτική στη σημερινή διοίκηση του δήμου αναφορικά με την περιορισμένη αστική ανάπλαση αλλά και τις βασικές παραλήψεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα του δημότη. Με προτάσεις και σχέδιο που αφορούν τις δομικές αλλαγές και την πλήρη αναδιαμόρφωση του δήμου σε όλες τις εκφάνσεις εστίασε στην καλύτερη δυνατή διεκδίκηση αλλά και διαχείριση των χρημάτων των κονδυλίων από την κεντρική εξουσία.

Συγκεκριμένα έκανε λόγο:

✓ για την ομογενοποίηση των γηπέδων της Αγίας Τριάδας

✓ για το κυκλοφοριακό, για το οποίο επεσήμανε λύσεις

✓ για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.

✓ για τη συνεργασία του Φεστιβάλ Πέτρας με εκείνο των Αθηνών

✓ για τη φυγή των απορριμμάτων από την πόλη

✓ για την απ’ ευθείας συνεννόηση της δημοτικής αρχής με το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα σχετικά με ασφάλεια των πολιτών

Ο Θεόδωρος Λάππας έκανε ειδική μνεία για το Μέτρο που πρέπει να φτάσει ως στην Πετρούπολη. Αφού θεώρησε το ενδεχόμενο απαραίτητο, αναγκαίο και βιώσιμο  τόνισε ότι σε μια πόλη που μεγαλώνει και δεν έχει δουλειές δημιουργείται η ανάγκη στους ανθρώπους της να μετακινούνται εύκολα και άμεσα για να έχουν καθημερινή πρόσβαση στον οποιοδήποτε προορισμό. Όπως επισήμανε χρειάζεται οργανωμένη διεκδίκηση μέσα από στοιχεία από το Πολυτεχνείο, το δημοτολόγιο και την επιθεώρηση εργασίας.

Απαντώντας σε ερώτηση της Πρώτη Media αναφέρθηκε σε ενδεχόμενες συνεργασίες που αφορούν τη διοίκηση του δήμου. Συγκεκριμένα δήλωσε έτοιμος για συζήτηση σε προγραμματικό πλαίσιο αφού υπενθύμισε πως υπάρχει παράταξη που διαπραγματεύεται και συναποφασίζει, αρνούμενος ταυτόχρονα το μοντέλο του ενός και χαρισματικού ηγέτη.

Επί του θέματος και στη συγκεκριμένη ερώτηση τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της ΔΑΚ και υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Ταλιούρας ο οποίος έδωσε το παρών σε μια συμβολική κίνηση ενώ έδειξε διάθεση ενότητας και διαβούλευσης για προγραμματική σύγκλιση.

Κλείνοντας ο επικεφαλής της παράταξης Πετρούπολη μαζί τόνισε ότι η νέα εποχή επιβάλλει να πάμε εκεί που γεννιέται η ελπίδα, εκεί που ο πολίτης θα αισθάνεται κάθε μέρα πολίτης στα πλαίσια μιας δυναμικής πόλης με δίκαιη ανάπτυξη που θα δίνει προστιθέμενη αξία στην ζωή όλων των πολιτών.