Πτώχευση κήρυξε αεροπορική εταιρεία

Πτώχευση ανακοίνωσε πως κηρύσσει ο γερμανικός αερομεταφορέας Germania, προκαλώντας αναστάτωση σε όλους τους επιβάτες που έχουν ήδη πληρώσει εισιτήρια για να ταξιδέψουν με την αεροπορική εταιρεία.

Όπως είναι αναμενόμενο, η πτώχευση έχει σαν αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλες οι πτήσεις που είχε προγραμματίσει η αεροπορική εταιρεία η οποία διαθέτει 37 αεροσκάφη στον στόλο της.

Έχοντας την έδρα της στο Βερολίνο, η Germania εξυπηρετούσε κυρίως επιβάτες από τη Γερμανία και την Ελβετία οι οποίοι ταξίδευαν προς τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Έκανε επίσης δρομολόγια από τη Γαλλία, με αναχωρήσεις από την Τουλούζη, καθώς και από τα αεροδρόμια Arlanda της Στοκχόλμης και Gatwick του Λονδίνου. Ετησίως εξυπηρετούσε πάνω από 4 εκατομμύρια επιβάτες.

Τα προπληρωμένα εισιτήρια

Η διεύθυνση της γερμανικής εταιρείας εξήγησε ότι δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να «καλύψει τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες της σε ρευστότητα». «Η μοναδική δυνατότητα που είχαμε ήταν να κηρύξουμε πτώχευση», τόνισε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Κάρστεν Μπάλκε, ζητώντας συγγνώμη πάνω απ’ όλα «από τους εργαζόμενους» της εταιρείας, καθώς και από τους επιβάτες που είχαν ήδη αγοράσει εισιτήριο για κάποια από τις πτήσεις της.

Όσοι είχαν αγοράσει εισιτήριο από ταξιδιωτικό γραφείο στο πλαίσιο κάποιου πακέτου που συμπεριλαμβάνει πτήση και διαμονή «μπορούν να έλθουν σε επαφή με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα για να τους κλείσει άλλη πτήση», διαβεβαίωσε η Germania, αλλά για τους επιβάτες που «έκλεισαν εισιτήριο απευθείας» από την εταιρεία «δυστυχώς δεν υπάρχει» καμία δυνατότητα να εξυπηρετηθούν, διευκρίνισε.