Μπάμπης Καούκης: Δύσπεπτες επιλογές

 

Ad - Διαφήμιση

Το 2019 ήρθε! Από τα μνημόνια υποτίθεται ότι βγήκαμε, αλλά ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει τίποτα στη καθημερινότητα του πολίτη.

Το μόνο που άλλαξε είναι κάποιοι τυχοδιώκτες Βουλευτές που για μια ακόμη φορά πρόδωσαν τους ανθρώπους που τους ψήφισαν και τους εμπιστευτήκαν για να τους υπερασπιστούν στη Βουλή και μετακινήθηκαν χωρίς ηθικούς φραγμούς σε άλλους πολιτικούς χώρους και για ένα πιάτο φακής πρόδωσαν και τη Μακεδονία!

Δυστυχώς η συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα, τα άλυτα προβλήματα της οικονομίας, όπως η υψηλή φορολόγηση, τα κόκκινα δάνεια, οι καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις, η συνεχιζόμενη εισροή παράτυπων μεταναστών, οι περίεργες ελληνοποιήσεις, η αύξηση της εγκληματικότητας, η ανεργία, και η παραοικονομία συνθέτουν ένα σκηνικό σήψης.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι η συνεχής πτώση του Χρηματιστηρίου με το τραπεζικό κλάδο να καταγράφει τεράστιες απώλειες και να συνεχίζεται η μείωση στο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Επενδυτές δεν έρχονται όταν δεν βλέπουν ευνοϊκό φορολογικό και αναπτυξιακό τοπίο. Και πώς να έρθουν όταν με το 3ο Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκτίναξαν τη φορολογία των επιχειρήσεων στο 29%

Δυστυχώς αυτή η εικόνα δεν θα αλλάξει ούτε το 2019, καθώς η επιλογή της κυβέρνησης ήταν να διοχετεύσει αλλού τα υπερπλεονάσματα που με αίμα τα πήρε από τους τίμιους μικρομεσαίους πολίτες. Αντί να τα ρίξει στην αγορά και να βοηθήσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους να ανασάνουν τα διέθεσε σε μερίσματα που κανείς μας δεν είναι σίγουρος εάν όλοι αυτοί που τα πήραν τα είχαν ανάγκη.

Επίσης και η διάταξη για τη σταδιακή μείωση του βασικού συντελεστή στις επιχειρήσεις, που ενσωματώθηκε στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο, έγινε για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, καθώς το μέτρο αυτό θα φανεί το 2020 και αυτό θα είναι μόνο για μια ποσοστιαία μονάδα, δηλαδή τίποτα, αφού θα σου έχει αυξήσει μέχρι τότε και άλλο τους έμμεσους φόρους.

Κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν κάναμε ότι η Ιρλανδία και η Κύπρος που υπερασπίστηκαν μέχρι εσχάτων τους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις, γνωρίζοντας ότι αυτό το ιδιαίτερο φορολογικό καθεστώς κρατά ανοικτή τη πόρτα της ταχείας εξόδου από τα Μνημόνια, αφού θα δημιουργούσε ανάπτυξη, προσέλκυση επενδύσεων και μείωση της ανεργίας.

Οι εκλογές θεωρούνται απαραίτητες και είναι η μόνη λύση εάν θέλουμε να βγούμε από το τέλμα, βγάζοντας μια Κυβέρνηση που πιστεύει στα εθνικά ιδεώδη, στην αξιοκρατία αλλά και που θα είναι πιο φιλική στις αγορές και το επιχειρείν.

Μπάμπης Καούκης

Γ.Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών

Γ.Γ.ΔΑΚΕ Εφοριακών Αττικής&Κυκλάδων

(Δυτικός Τομέας Αθηνών)