Ξεκινάει το Εθνικό Πρωτάθλημα Χορού

Τις χορευτικές τους δεξιότητες θα επιδείξουν κορυφαίοι χορευτές και χορεύτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι θα διαγωνιστούν στο Εθνικό Πρωτάθλημα Χορού που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου, στο Κολλέγιο Αθηνών.

Ad - Διαφήμιση

Πρόκειται για μία διοργάνωση, η οποία θα είναι ανοιχτή για ηλικίες άνω των 8 χρόνων και θα συνεργαστούν Έλληνες και ξένοι διοργανωτές με εμπειρία σε κορυφαίους διαγωνισμούς χορού της Ευρώπης.

Οι κατηγορίες στις οποίες θα διαγωνιστούν οι χορευτές είναι μπαλέτο, νεοκλασικό, σύγχρονο και μοντέρνο, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή ως Solist, μέρος του PasDeDeux/Duet ή του Ensemble.

Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας χορού της Γαλλίας Mr. Strauss, ο διεθνής χορογράφος V. Bartes, καθώς και καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι χορευτές και χορογράφοι.

Οι διαγωνιζόμενοι με τις υψηλότερες βαθμολογίες θα διεκδικήσουν υποτροφίες και τίτλους όπως το “EliteDancerAward”, το “YouthTalentedDancer” και το “ChoreographerAward”. Τέλος, οι χορευτές που θα διακριθούν για την τεχνική και την καλλιτεχνική τους παρουσία, θα αποτελέσουν το “Σώμα Επίλεκτων Χορευτών Μπαλέτου & Σύγχρονου Χορού” και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε διεθνείς διαγωνισμούς.